Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fostul primar al comunei Copăceni, Iflov,în arest preventiv. E acuzat că a luat mită 150.000 de euro

Tuesday, 10 November 2015, 12:31 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul primar al comunei Copăceni, din judeţul Ilfov, Ioan Rădulescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în stare de arest preventiv. Fostul edil este acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită și a două infracţiuni de trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul lunii martie 2008, Rădulescu, în calitate de primar - calitate ce îi conferea de drept funcția de președinte al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni- a pretins și primit de la o persoană denunțătoare suma de 150.000 de euro (din care, ulterior, i-a restituit acestuia 10.000 de euro, în echivalent lei şi euro).

În schimbul acestor bani, fostul primar trebuia să intervină pe lângă ceilalți membri ai Comisiei, astfel încât suprafețele de teren ale unor persoane fizice ce aveau emise titluri de proprietate pe anumite suprafețe de teren din comuna Copăceni, jud. Ilfov și care intenționau să înstrăineze dreptul de proprietate, să fie poziționate una lângă alta în cadrul unui plan parcelar (întocmirea acestuia fiind un atribut al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni).

În acest fel, terenurile în discuţie urmau să fie amplasate unul lângă altul, iar ulterior, în beneficiul denunţătorului cumpărător, acestea să poată fi alipite, rezultatul urmând să fie o suprafaţă de teren mai mare, ca şi tot unitar, până la o suprafaţă totală de 10 – 20 ha teren agricol.

În luna octombrie 2015, pe fondul discuțiilor purtate cu reprezentanții persoanei denunțătoare - ce îi solicitau restituirea „datoriei” de 140.000 de euro -, Rădulescu, care nu mai era primar, a pretins foloase constând în nerestituirea „datoriei” de 140.000 de euro, urmând ca în schimb să intervină pe lângă actualii membri ai Comisiei Locale de Fond Funciar al comunei Copăceni, în vederea definitivării planului parcelar conform înțelegerii inițiale avute cu denunțătorul la nivelul lunii martie 2008.

În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui teren ce aparţine inculpatului Rădulescu Ioan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov, cu propunere de menţinere a măsurilor preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL