Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fostul șef al Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu, urmărit penal

Wednesday, 24 April 2019, 13:01 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit DNA, fostul șef al Autorității Electorale Permanente este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de neurmărire conform legii a respectării destinației subvențiilor.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 27 mai 2017 – 27 februarie 2019, în calitate de președinte al Autorității Electorale Permanente, suspectul nu ar fi urmărit, conform legii, destinația subvențiilor acordate formațiunilor politice, în sensul în care
- nu ar fi dispus, potrivit Legii finanțării activității partidelor politice verificări anuale pentru fiecare partid, privind respectarea prevederilor legale referitoare la venituri (inclusiv cele provenite din fonduri publice, subvenții) și cheltuiel și ar fi stopat unele controale aflate în curs. 

Concret, printr-o adresă din data de 22.01.2019, ca urmare a unei scrisori adresate Autorității Electorale Permanente de către trezorierul unui partid, în calitate de președinte al AEP, suspectul ar fi dispus în mod discreționar, oprirea controalelor inițiate prin ordine de serviciu de către directorul structurii competente, controale ce vizau respectiva formațiune politică.

Potrivit DNA, în dispozițiile Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale nu există nicio prevedere legală care să permită oprirea unui control dispus de directorul structurii competente din cadrul AEP.

DNA mai spune că, deși a luat cunoștință prin angajații AEP de ”unele nereguli cu referire la utilizarea subvențiilor ”, nu a fost de acord cu solicitarea unuia dintre angajați săi de a se relua controalele suspendate din dispoziția sa, preferând să își dea demisia în data de 27.02.2019 din funcția de președinte al AEP.
Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL