Fost ministru al Culturii, audiat la DNA, în dosarul lui Adrian Severin

Tuesday, 22 September 2015, 14:30 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Potrivit unor surse judiciare, el a fost audiat ca martor în dosarul disjuns al fostului europarlamentar Adrian Severin. Daniel Barbu a fost propus pentru a da declarație procurorilor de Adrian Severin.

"Am fost întrebat dacă am participat la activitățile Institutului Social Democrat. Am spus că am participat la un număr de activități academice. (...) Eram invitat, participam la 2-3 luni odată. (...) Nu cunosc fondul dosarului", a declarat Daniel Barbu la ieșire din sediul DNA.

El a precizat că persoanele care participau la activitățile institutului nu erau remunerate.

În 17 iulie, DNA a anunțat că procurorii au dispus extinderea urmării penale față de fostul europarlamentar Adrian Severin, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălare de bani, în formă continuată.

DNA a precizat că, în perioada martie 2007 — noiembrie 2010, Adrian Severin a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte din Parlamentul European, un număr de 20 de contracte de consultanță cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri