Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fondatorul Ultra Pro Computers și-a însușit aproximativ 40 mil. lei prin offshorurile controlate

Wednesday, 17 September 2014, 20:42 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis miercuri AGERPRES, în acest dosar, procurorii și ofițeri de poliție judiciară de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat miercuri 17 percheziții în București și în județele Vrancea și Ilfov. Acțiunea a vizat destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în infracțiuni de delapidare și spălare de bani, prejudiciul fiind de 10 milioane de euro, în legătură cu falimentarea companiei Ultra Pro Computers.

"În perioada iulie 2008 — iunie 2009, Cristian Fughină, Laszlo Kiss, Lavinia Ana Vasile-Caba și Liliana Anton au constituit un grup infracțional organizat, structurat pe mai multe paliere, ce a avut ca scop obținerea de fonduri materiale din patrimoniul SC K Tech Electronics SRL (firma din spatele brandului Ultra Pro Computers — n.r.), prin delapidarea acestuia, fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societăți nerezidente (offshore), controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, tocmai pentru a ascunde adevărata natură a provenienței acestora'", se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că scopul grupului a fost atins prin însușirea de către Cristian Fughină a unei sume de aproximativ 40 de milioane lei prin intermediul societăților offshore. Din această sumă, peste 17,7 milioane lei reprezenta valoarea unui imobil din București.

Activitatea infracțională a grupului s-a derulat în patru etape, arată DIICOT, în prima — 15 iulie 2008 — 27 august 2008 — fiind încheiate 24 de contracte de vânzare-cumpărare, cu clauze identice, având ca obiect livrarea de echipamente IT de către firmă către patru societăți offshore, controlate de Laszlo Kiss, în valoare de peste 13,4 milioane de euro și aproximativ 3,2 milioane dolari.

Citeşte continuarea pe AGERPRES.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL