Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Focar de Covid-19 la secția de psihiatrie a unui spital din Bistrița-Năsăud. 74 de pacienți au fost confirmați cu noul coronavirus

Thursday, 12 November 2020, 14:46 Sursă: agerpres

Autor: Iulian Budusan

Dintre aceștia, 69 au primit rezultatele în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate de către managerul unităţii spitaliceşti, Bogdan Tuşa.

Tuşa a precizat că în urmă cu o săptămână au fost confirmaţi cu COVID-19 trei dintre angajaţii de la Secţia de psihiatrie, în urma testării făcute întregului personal tot la două săptămâni.

„Vorbim de Secţia psihiatrie - cronici de lungă durată. Totalul este de 74 de pacienţi, din 119 existenţi la nivelul secţiei în acest moment. Personalul este testat, am avut în urmă cu o săptămână trei cazuri din numărul de 49 de persoane testate. Era doar o chestiune de timp, având în vedere că peste tot s-a întâmplat la fel. Pacienţii, în marea lor majoritate, sunt asimptomatici, sunt în jur de opt cazuri care prezintă ceva simptome, respectiv cefalee şi febră, din care şase prezentau şi azi dimineaţă. Avem şi cinci rezultate neconcludente”, a declarat pentru Agerpres managerul Spitalului orăşenesc Beclean.

Ca urmare a depistării acestui focar de COVID-19, toţi pacienţii confirmaţi şi cei cu rezultate neconcludente au fost transferaţi în pavilionul A, care are în total 107 paturi, iar cei cu teste negative au fost mutaţi în pavilionul B, cu 32 de paturi.

De asemenea, personalul Secţiei de psihiatrie a fost împărţit în două grupe.

Potrivit lui Bogdan Tuşa, pacienţii cronici de la Secţia de psihiatrie au aproximativ între 30 şi 70 de ani.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost confirmate 137 cazuri noi de COVID-19, printre care se numără, în afara pacienţilor de la spitalul din Beclean, un al doilea angajat al Autorităţii Electorale Permanente, trei angajaţi din primării, şapte pacienţi ai unui centru de dializă şi un asistent medical, conform datelor transmise de Instituţia Prefectului. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL