Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Foame de bani la buget! Programul Tezaur, extins până la sfârșitul anului

Thursday, 02 May 2019, 08:48 Sursă: REALITATEA.NET

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 02 – 31 mai 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului. În perioada 02 – 30 mai 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 02 – 29 mai 2019 din mediul rural.

Finanțele anunță că, a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Sursa: Ministerul Finanțelor


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL