Biblioteca Metropolitană, prejudiciată cu 9.000.000 de lei în urma ilegalităților fostului director

Thursday, 15 January 2015, 19:31, Sursă: REALITATEA.NET

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au anunțat, joi, că fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Florinel Rotaru, şi alţi 12 inculpaţi, între care o fostă şefă de Serviciu din Primăria Capitalei, au prejudiciat instituţia cu 9.000.000 de lei, potrivit B365.ro.

Inspectoratului General al Poliţiei Române
Fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti (BMB), Florinel Rotaru, şi alţi 12 inculpaţi, între care o fostă şefă de Serviciu din Primăria Capitalei, au prejudiciat instituţia cu 9.000.000 de lei, anunţă IGPR. - See more at: http://www.b365.ro/prejudiciu-de-9-000-000-de-lei-la-biblioteca-metropolitana-dupa-ilegalitatile-directorului-rotaru_223114.html#sthash.3rFfgk9H.dpuf
Scandalul sexual izbucnit după publicarea unor dezvăluiri incendiare de către săptămânalul Ancheta, l-a determinat pe Florin Tecău să renunţe miercuri la conducerea PSD Argeş. Nu şi la şefia Consiliului Judeţean, ale cărui proiecte a afirmat că vrea să le ducă mai departe.

Citeste mai mult: adev.ro/ni89rz
Adaugă părerea ta
Mai exact, din cercetările poliţiştilor, a reieşit faptul că mai multe persoane din cadrul instituţiei ar fi contractat, în perioada 2008 – 2012, lucrări de reparaţii, ar fi achiziţionat servicii de turism, ar fi organizat reuniuni şi conferinţe şi ar fi achiziţionat unităţi bibliofile (manuscrise, cărţi de colecţie, albume), fără ca toate să aibă valoare documentară istorică.

În fapt, unităţile bibliofile achiziţionate erau catalogate, în mod nereal, drept cărţi rare, cu valoare de patrimoniu, fără a se efectua expertizarea ori evaluarea acestora, din perspectiva unei eventuale clasări în patrimoniul cultural – naţional, în conformitate cu prevederile Legii 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil. Scopul era acela de alocare a unor resurse financiare mult superioare faţă de valoarea de piaţă a obiectelor achiziţionate.

Prin activitatea lor infracţională, persoanele bănuite ar fi cauzat un prejudiciu instituţiei publice estimat la 9.000.000 de lei, potrivit autorităților.

Fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti (BMB), Florinel Rotaru, şi alţi 12 inculpaţi, între care o fostă şefă de Serviciu din Primăria Capitalei, au fost trimişi în judecată, în luna decembrie, 2014, de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în dosarul plăţilor negale de milioane de lei.

Mai multe pe B365.ro.