Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Florin Cîțu: „Cred că acesta este momentul potrivit în care să punem în aplicare reformele pentru reducerea birocrației atât la nivel național, cât și la nivelul UE”

Tuesday, 06 October 2020, 19:57 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

„România susține finanțarea substanțială a obiectivelor ecologice și digitale în Mecanismul de Relansare și Reziliență, dar reamintește faptul că statele membre au particularități naționale, etape de dezvoltare și nevoi diferite. Din acest motiv și țintele în domeniul climatic și digital trebuie să fie diferite, adaptate nevoilor de convergență”, a apreciat ministrul român de Finanțe.

Mecanismul de Redresare și Reziliență (Recovery and Resilience Facility) a fost principalul punct de interes pe agenda reuniunii Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), care a avut loc pe 6 octombrie, în format de videoconferință.

De asemenea, reprezentantul României a reiterat ideea operaționalizării instrumentului de redresare într-un mod cât mai rapid și cât mai flexibil.

„Trebuie să asigurăm un proces rapid de aprobare a plăților și reguli simple pentru elaborarea tuturor documentelor legate de Mecanismul de Redresare și Reziliență. Cred că acesta este momentul potrivit în care să punem în aplicare reformele pentru reducerea birocrației atât la nivel național, cât și la nivelul UE. Și de ce nu am începe cu Mecanismul de Redresare?”, a precizat Florin Cîțu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL