Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fiul unui milionar, urmărit penal pentru acces ilegal la bazele de date ale M.A.I.. Despre cine este vorba

Tuesday, 20 October 2020, 12:45 Sursă: Realitatea Plus

Autor: Irina Chirtoc

Fiul milionarului a fost pus sub urmărire penală de Parchetul Bihor, alături de patru polițiști din Oradea.

În noiembrie 2018, Victor Micula a sesizat agenții de poliție în legătură cu faptul că unul dintre rivalii săi s-a urcat băut la volan. Ulterior, a participat alături de aceștia la percheziționarea corporală a bărbatului, primind de la unul dintre agenți o geacă de polițist și o cagulă. 

Tot în 2018, fiul omului de afaceri a șicanat un șofer în trafic. Cei doi s-au întâlnit ulterior într-o benzinărie, unde Victor Micula i-a lovit mașina. Cu ajutorul unui polițist, fiul milionarului a accesat baza de date și a primit acces la camerele de supraveghere, aflând astfel informații despre șoferul pe care îl urmărea. 

Victor Micula ar fi căutat în bazele M.A.I. și datele cântăreței de muzică populară Vlăduța Lupău, precizează Realitatea Plus.

Acum, tânărul este cercetat penal pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale. Cei patru agenți de poliție sunt acuzați de acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, complicitate la uzurpare de calități oficiale și abuz în serviciu.

Reamintim că Viorel Micula deține una dintre cele mai mari companii din industria alimentară. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL