Fiul lui Joe Biden rupe tăcerea după atacurile lui Donald Trump

Sunday, 13 October 2019, 22:30 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Hunter nu va mai lucra pentru nicio companie cu capital străin dacă tatăl său va fi ales, a spus avocatul acestuia, scrie New York Times.

Prin intermediul unui comunicat al avocatului său, poblicat pe site-ul Medium, Hunter Biden a rupt tăcerea după săptămâni de atacuri virulente ale lui Donald Trump, care îi acuză pe el şi pe tatăl său de corupţie, fără să prezinte dovezi.

Hunter își va da demisia de pe data de 31 octombrie din conducerea BHR (Shanghai) Equity Investment Fund Management Company.

“Atunci când Hunter şi-a desfăşurat activităţile profesionale, a făcut-o considerând că este totul corect şi cu bună credinţă. Nu s-a gândit că vor veni atât de multe acuzaţii total nefondate împotriva sa şi a tatălui său din partea preşedintelui SUA. Hunter depus activităţi în mod independent. A considerat că nu este corect să discute cu tatăl său şi nu a făcut-o”, a precizat avocatul George Mesires.

Mesires a detaliat activităţile fiului lui Joe Biden în cadrul companiei Burisma, la care Hunter Biden a făcut parte din Consiliul de Anministraţie în perioada 2014-aprilie 2019. “În ciuda anchetelor în detaliu, în niciun moment poliţia din altă ţară sau din SUA nu a ajuns la concluzia că Hunter a comis acte reprobabile în cei cinci ani de mandat”, a subliniat avocatul.

El a precizat că Hunter Biden a investit 420.000 de dolari în capitalul BHR, de unde nu a primit nicio remuneraţie.

La scurt timp după ce comunicatul lui Hunter Biden a apărut în presă, Donald Trump şi-a continuat atacurile pe Twitter: “Unde este Hunter? A dispărut total! Acum pare că a atacat şi a înşelat mai multe ţări! Presa este total absentă”.

Președintele american este amenințat de o procedură de punere sub acuzare ("impeachment") după ce i-a cerut omologului său ucrainean să-l ajute să strângă informații potențial compromițătoare pentru Joe Biden, bine plasat în cursa pentru câștigarea investiturii democrate.

Miliardarul a repetat că Joe Biden și fiul său Hunter au "înșelat China și Ucraina".

"China ar trebui să lanseze o anchetă asupra Biden-ilor deoarece ce s-a întâmplat în China este la fel de grav ca ceea ce s-a petrecut în Ucraina", a subliniat el, potrivit NYT.

Hunter Biden, avocat și finanțist, a fost membru în consiliul de supraveghere al unui grup gazeifer ucrainean și a investit în China când tatăl său era vicepreședintele lui Barack Obama. Nu a fost vizat niciodată de justiția din cele două țări.

Donald Trump spune că Hunter Biden ar fi profitat de poziția tatălui său pentru a câștiga sume considerabile. 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN