Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Firmele pe care americanii le urăsc. Prima de pe LISTA NEAGRĂ are succes nebun la noi

Monday, 13 January 2014, 14:28 Sursă: REALITATEA.NET

In urma unei analize care a vizat masurarea satisfactiei clientilor, dar si cea a angajatilor, 24/7 Wall Street a realizat un top negativ, al companiilor de care americanii sunt cei mai nemultumiti, scrie Incont.ro. Lista neagră este următoarea:

McDonald's

Daca adunam numarul salariatilor din magazinele proprii si pe cei care lucreaza in unitatile detinute in sistem de franciza, McDonald's are sute de mii de angajati. Cea mai mare parte dintre acestia insa castiga doar salariul minim pe economie. Potrivit unui studiu al National Employment Law Project, din SUA, dintre companiile mari din domeniul alimentar, angajatii McDonald's sunt cei nevoiti sa apeleze cel mai mult la ajutoarele oferite de stat.

Electronic Arts

Cel mai mare producator de jocuri, EA, nu are nici el o imagine mai buna. Dupa ce ultima lansare a Sim City a fost un adevarat dezastru din punct de vedere al campaniilor de marketing si comunicare, compania a mai intampinat o problema. Serverele sale nu au facut fata timp de aproape o saptamana de la lansare, ceea ce a insemnat ca cei care cumparasera jocul nu au putut sa se bucure deloc de el in acest interval, desi apucasera sa plateasca deja.

Wal-mart

Probabil cel mai cunoscut lant de magazine din America, Wal-mart s-a confruntat anul trecut cu revolte si greve ale angajatilor, nemultumiti de salariile prea mici.

JPMorgan Chase

Compania a trecut printr-o serie de scandaluri de amploare in ultimii ani. Apogeul a fost atins in 2012, odata cu mult mediatizatul caz al "balenei londoneze", in urma caruia a pierdut miliarde de doalri. Lumea a criticat managementul defectuos al bancii din acel moment, dar problemele au continuat sa se adune si in 2013.

BlackBerry

Dupa prabusirea spectaculoasa, este lesne de inteles de ce investitorii,  dar mai ales clientii nu mai au incredere in cel care era nu demult unul dintre jucatorii de top din piata producatorilor de telefoane mobile. Lansarile prin care compania spera sa revina in "liga mare", modelele de telefoane Z10 si Q10, nu au fost insa bine primite de catre consumatori, asa ca BlackBerry a fost nevoita sa anunte concedierea a o treime din staff-ul sau.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL