Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Firma care a adus echipamentele pirotehnice, dosar penal în 2009 pentru focuri de artificii ilegale

Tuesday, 03 November 2015, 16:50 Sursă: REALITATEA.NET

Concret, în data de 18.05.2009, Snagov Tur SRL, custode al Ariei Naturale Protejate Lacul Snagov, a sesizat Biroul Arme, Explozivi, Substanțe Toxice al Inspectoratului de Poliție Județul Ilfov cu privire la focuri de artificii executate ilegal, în 16.05.2009, în mijlocul lacului, adică al Ariei Protejate, notează EurActiv.ro

Executantul focului de artificii a fost firma Golden Ideas SRL, care nu obținuse acordul custodelui Ariei Protejate pentru execuție, conform prevederilor Ordonanței 57 / 2007.

Un document eliberat de Ministerul de Interne prin Inspectoratul de Poliție Ilfov în data de 11.01.2010, cu numărul de înregistrare 3085049, atestă faptul că pe numele Daniela Ioana Niță a fost întocmit dosar penal, iar în data de 29.09.2009 „s-a propus și confirmat începerea urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. 

Alte probleme în justiție

În dosarul 23934/303/2012, firma Golden Ideas a pierdut un litigiu cu DHL Logistic SRL, prin care firma Denisei Ioana Niță a fost obligată să ramburseze contravaloarea unor servicii prestate în sumă de 4.372,48 lei plus penalități de întârziere.

Schimbare de identitate

Până în 2011, firma s-a numit SC Arhelp Legal Protection SRL și a fost deținută de Cyrom & Associates Law Firm SRL, cu sediul în București, Str. Dr. Răureanu nr. 5, et. 2, ap. 4, sector 5, înregistrată în 2002. În iunie 2011, conform Monitorului Oficial al României, firma era reprezentată de Gherghina oana Ruxandra.

Odată cu mențiunea din Monitorul Oficial din 14 iunie 2011, Arhelp își schimbă denumirea în SC GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L..

Firma face, cu aceeași ocazie, și o majorare de părți sociale, de la 20 a câte 1800 de lei la 3.600 a câte 10 lei fiecare. Tot atunci se face și o majorare de capital, în firmă intrând Daniela Ioana Niță și Cristian-Mihai Niță, care primesc fiecare câte un procent din companie.

 

Un control ISU a avut loc pe platforma Pionierul în primăvară. S-au interesat de Colectiv - referat

 

 

Mai mult, un martor care manageriază un alt spațiu comercial din fosta fabrică Pionierul  - care găzduiește și clubul Colectiv - afirmă că un control ISU a avut loc în primăvara lui 2015, potrivit referatului procurorilor.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ar fi încercat de mai multe ori să îi găsească pe patroni pentru a verifica localul Colectiv. Cel puţin aşa susţine administratorul unei firme care se află tot în incinta fostei fabrici Pionierul.

"În primăvara anului 2015, (...) la punctul nostru de lucru au venit un bărbat şi o femeie, care au afirmat că sunt de la ISU. Din discuțiile purtate cu aceştia am aflat că cei doi efectuau un control pe toată platforma industrială respectivă. Mi-au spus că îi caută pe reprezentanții Clubului Colectiv pentru a le face inspecția şi m-au întrebat cum reuşesc să dea de aceştia deoarece au fost de mai multe ori şi nu i-au găsit. Le-am spus că este vorba de un club şi să-i caute după ora 20", a spus martorul.

Unul dintre patronii Clubului Colectiv a precizat la rândul său, în fața procurorilor, că un control PSI/Pompieri a avut loc la nivelul întregii fabrici Pionierul în primăvară. Acesta a mai spus că el, împreună cu un alt patron, s-au întâlnit cu două persoane și au semnat niște formulare completate însă de acestea. Patronul a declarat că nu cunoaște exact identitatea celor două persoane, dar că acestea aveau legitimații ce păreau emise de autorități.  

"Îmi amintesc că au fost chemaţi şi angajaţi care au semnat şi unele înscrisuri, iar acel dosar PSI ne-a fost remis, şi am stabilit ca aceste 2 persoane să se prezinte periodic la club pentru a ne asigura o pregătire în domeniul PSI. Cele 2 persoane ne-au asigurat că sunt autorizate să facă aceste lucruri. Cu ocazia controlului, persoanele respective au văzut spaţiul şi au întrebat despre numărul de extinctoare. Nu-mi amintesc cu exactitate, dar cred că undeva în club era şi un plan de evacuare, nu pot preciza cine l-a întocmit, însă cred că tot persoanele respective. Nu ştiu dacă pentru acest serviciu s-a plătit ceva, întrucât eu nu m-am ocupat de plăţi în această societate în ultima perioadă de timp. Îmi amintesc că cele 2 persoane făceau parte dintr-o societate comercială", a mai precizat patronul.

Un alt patron al clubului Colectiv a declarat că a primit vizita a doi inspectori. Cei doi "Nu erau în uniformă şi nici nu s-au legitimat". "Aceste persoane au ajuns la noi pentru că vizitau fabrica. Ne-au recomandat să acoperim o gaură din perete şi să schimbăm un extinctor. Nu ne-au întrebat dacă aveam autorizaţie. Le-am explicat că în sală au loc concerte live'', a spus patronul.

 

Procurori: Focul a cuprins tavanul clubului Colectiv în 10 secunde

 
 
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL