Firea: ”PNL este fostul PDL, coafat şi machiat. Vor tăia pensile, salariile, vor creşte taxele”

Friday, 30 August 2019, 20:51 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Primarul general a spus că i se pare că se doreşte a se acredita ideea că social-democraţia, politica de centru şi centru-stânga, au devenit cumva nefrecventabile.

Gabriela Firea a analizat partidele din Opoziție și a rezumat că PNL este fostul PDL, coafat şi machiat: Dacă vor ajunge la guvernare, vor tăia din nou pensile, salariile, vor creşte taxele.

"Mi se pare că se doreşte a se acredita ideea că social-democraţia, politica de centru şi centru-stânga, au devenit cumva nefrecventabile, sunt uncool, acum e cool să fii de dreapta, sunt oarecum prăfuite şi că tinerii în general sau persoanele care au o profesie mai activă trebuie să se îndrepte către o ideologie de dreapta şi către politicienii care promovează, cel puţin la nivel de teorie, o politică de dreapta.

Dar haideţi să discutăm concret ce oferă în acest moment candidatul PNL şi acest partid PNL pentru români. Au anunţat deja, nu sunt ştiri pe surse, sunt declaraţii făcute în faţa tuturor românilor. De fapt, PNL este fostul PDL, coafat şi machiat. Dacă vor ajunge la guvernare, vor tăia din nou pensile, salariile, vor creşte taxele pentru că aşa ştiu să facă, asta ştiu să facă cel mai bine, s-au brevetat, au deja experienţă prin urmare nu au decât să facă ceea ce s-a mai întâmplat la guvernare pe timpul lor”, a spus social-democrata.

Gabriela Firea a vorbit și despre USR, formațiune care i-a blocat mai multe proiecte de hotărâri.

”Următoarea forţă politică, cea care este acum pe val, cea din cauza căreia noi ar trebui acum să fim timoraţi, eventual să nu mai ieşim din casă, şi mă refer la USR. Să vă spun eu cum este cu USR-ul în Bucureşti. Avem 15 consilieri generali din partea USR, care de trei ani de zile votează împotriva tuturor proiectelor pentru cetăţeni şi vă dau exemple concrete. USR votează, nu doar în Bucureşti, ci sunt convinsă şi în toată ţara şi aşa vor face şi la guvernare sau, ferească Sfântul, la Cotroceni, votează împotriva investiţiilor în sănătate. Vreau să ştiţi şi oricând vă pot da exemple concrete, votează împotriva investiţiilor în educaţie, votează şi au făcut-o şi chiar şi acum câteva zile împotriva consolidării clădirilor cu risc seismic. Votează, de asemenea, şi i-am informat pe toţi românii, nu doar pe bucureşteni, împotriva tuturor proiectelor de investiţii în infrastructura mare şi am fost, pot să spun, neplăcut surprinsă să aflu că USR votează şi împotriva studenţilor. Teoretic, studenţii sunt în targetul lor pentru că i-au votat, într-un număr foarte mare, cel puţin la europarlamentare.

Pentru o femeie în politică este mai greu. Întotdeauna în cazul unei femei şi un cuvânt urât şi o poreclă şi o ironie se prind mult mai bine. Tot ceea ce este permis unui bărbat, nu este permis unei femei. Dacă un bărbat se îmbracă greşit, lumea va spune că poate e la modă, dacă un bărbat face o eroare gramaticală se va spune că era obosit. Dar ia să vedem ce se întâmplă când o femeie este în această situaţie, cu siguranţă vom afla că s-a îmbrăcat nepotrivit sau prea scump, cu siguranţă se va spune că a chiulit la orele de gramatică, cu siguranţă se va spune că este neavenită în acel post”, a declarat Firea.

 


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ