Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Filosoful Gabriel Liiceanu cheamă oamenii la protest: „NO, HAI! Nu mai e nimic de dezbătut”

Tuesday, 19 December 2017, 21:43 Sursă: REALITATEA.NET

Nu mai e timp de vorbe multe, spune filosoful Gabriel Liiceanu, care îndeamnă oamenii să iasă în stradă pentru a protesta împotriva modificării codurilor penale.

„Nu mai e timp de vorbe multe. Nu mai e timp de piruete literare. Când există conștiința comună a primejdiei, când ființa unui popor este amenințată așa cum e amenințată astăzi România, cuvintele trebuie să fie puține. În 1848, când s-a așezat în fruntea moților săi în Munții Apuseni și a pornit spre Blaj, Avram Iancu a ținut cel mai scurt discurs din câte au existat vreodată. A ieșit în tinda casei (din Câmpeni?), și-a scuturat șuba de pe umeri și a spus: „No, hai!” Știau toți ce vor, știau toți care e primejdia de care aveau să se apere. „No, hai!” trebuie să spunem și noi azi. Nu mai e nimic de dezbătut, nimic de lămurit. Infractorii noștri din Parlament au trecut la next level. Felul în care au mutilat Codul Penal al țării nu mai e menit doar să-i scape pe ei de pușcărie. E menit să ne distrugă pe toți. Vor să ne distrugă pe toți. E născut din indiferență și ură la adresa propriului popor. No, hai!”,  a scris Gabriel Liiceanu. 

Proteste la această oră în fața Parlamentului și în țară

Câteva sute de persoane protestează la această oră în fața Parlamentului. În Parcul Izvor, în faţa Parlamentului, oamenii scandează "PSD, ciuma roşie" şi "Hoţii".

Manifestații și în țară!

Manifestanţii care au ieşit, marţi, la protest în Timişoara strigă "Jos Guvernul", "Dragnea, nu uita, aşteptam şi cartea ta", "Parlament penal, marş la tribunal", "Rezistăm, nu cedăm" sau "Justiţie, nu corupţie".

Protestatarilor li s-au alăturat şi câteva zeci de studenţi, care au în mâini pancarte cu mesajele "6, 6, vin studenţii" şi "Aveţi restanţă la justiţie".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL