Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Felicien Kabuga, unul dintre principalii acuzaţi în cazul genocidului din Rwanda, arestat la Paris

Saturday, 16 May 2020, 13:53 Sursă: Realitatea.net

Înstăritul om de afaceri de etnie hutu, Kabuga (84 de ani) era urmărit de 25 de ani de justiţia internaţională. SUA au pus chiar "pe capul său" o recompensă de 5 milioane de dolari.

Félicien Kabuga locuia la Asnieres-sur-Seine, în regiunea pariziană, sub o identitate falsă, şi este acuzat în special de crearea miliţiilor Interahamwe, principala aripă armată a genocidului rwandez.

Arestarea lui Kabuga deschide calea aducerii sale în faţa Curţii de Apel din Paris şi, ulterior, a Tribunalului internaţional de la Haga.

Genocidul din Rwanda, fostă colonie belgiană, a debutat la 7 aprilie 1994, când reprezentanţi radicali ai hutu, etnia majoritară din Rwanda, au început să ucidă membri ai minorităţii tutsi, dar şi etnici hutu moderaţi.

Masacrul, soldat cu aproximativ 800.000 de morţi potrivit ONU, s-a încheiat după 100 de zile, atunci când Frontul Patriotic Rwandez (RPF), fondat de etnici tutsi în afara graniţelor, a invadat ţara venind din Uganda şi avându-l drept lider pe Paul Kagame, actualul preşedinte al Rwandei, mai arată sursa citată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL