Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PSD și USR au dat mâna din nou | Suspiciuni de BLAT pentru ca inițiativa „Fără penali în funcţii publice” să treacă

Tuesday, 10 November 2020, 12:11 Sursă: Realitatea.NET

La lucrările comisiei au participat 6 senatori, Gheorghe Pop (PSD), Constantin Cadariu, Császár Károly Zsolt, Mario Oprea și Nicu Fălcoli, iar votul favorabil raportului a fost unul unanim.

Senatorul USR Nicu Fălcoi, Președintele Comisiei de Constituționalitate: „Este important că am reușit să adoptăm raportul, deblocând, astfel, parcursul parlamentar al uneia dintre cele mai importante legi din actuala legislatură. Inițiativa legislativă #FărăPenali, susținută de USR, este o lege a lustrației, care nu va mai permite personalelor care au încălcat legea să mai facă legi în parlament sau să mai conducă administrațiile locale, gestionând banul public. Este acum posibil ca referendumul pentru adoptarea ei să se poată desfășura tot pe 6 decembrie, odată cu alegerile parlamentare.”

Senatorul USR Nicu Fălcoi, președintele Comisiei de Constituționalitate, a trimis, ieri, încă o solicitare către Comisia Juridică a Senatului în care cerea reunirea Comisiilor de Constituționalitate și a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări pentru a se putea discuta și redacta raportul în cazul inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției „Fără penali în funcții publice.”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL