Facebook va șterge fotografiile din albumul Synced existent în conturile utilizatorilor, scrie News.ro.
Facebook va șterge, începând cu 7 iulie, fotografiile stocate în albumul Synced, sincronizat cu telefonul mobil, care există în contul fiecărui utilizator, informează CNN.
Funcția de sincronizare a fotografiilor din telefonul mobil a fost creată în anul 2012, cu scopul de a facilita publicarea lor de utilizatori. Totuși, Facebook va elimina funcția de sincronizare a imaginilor, pentru a încuraja utilizatorii să descarce și să utilizeze aplicația Moments.
Astfel, vor fi șterse fotografiile salvate automat din telefonul mobil, dacă utilizatorii nu vor instala, până pe 7 iulie, aplicația Moments, în care imaginile vor fi transferate.
Internauții care nu vor să instaleze Moments, dar vor să păstreze fotografiile, le pot descărca în computer.
Aplicația Moments, lansată în iunie 2015, are o funcție similară de auto-sincronizare, cu câteva schimbări - scanează fotografiile din telefonul mobil pentru a identifica fețele prietenilor de pe Facebook și grupează imaginile în funcție de evenimente.