Facebook a ELIMINAT sute de pagini, conturi şi grupuri. Motivul pentru care s-a întâmplat așa ceva

Friday, 01 February 2019, 19:37, Sursă: REALITATEA.NET

Facebook a anunţat că a eliminat 783 de pagini, conturi şi grupuri false care aveau legături cu Iran într-o operaţiune denumită ”coordonarea comportamentelor inadecvate”, termen folosit de reţea pentru conturile care promovează ştiri false despre politică şi alegeri, relatează Associated Press.

 
 
Adaugă părerea ta

Facebook a recurs la aceste practici în mod regulat în ultimele luni, eliminând conturi false din Myanmar, Bangladesh sau Rusia.

Twitter a anunţat la rândul său joi că a descoperit ”operaţiuni limitate” care ar fi avut legături cu surse din Iran, Venezuela şi Rusia. Compania nu a oferit alte detalii şi a transmis că a suspendat conturile suspecte înainte de alegerile parlamentare din 2018 din Statele Unite.

Conturile de pe Facebook şi Instagram au reprezentat, de obicei, eronate în calitate de localnici în mai mult de două ţări, de la Afganistan, Germania, India, Arabia Saudită şi SUA.

Facebook a anunţat joi că respectivele conturi au cheltuit aproximativ 30.000 de dolari pe reclame, plătite în dolari americani, lire sterline, dolari canadieni şi euro.

Compania a spus că Twitter a ajutat investigaţia prin schimbul de informaţii despre activitatea suspectă pe care a găsit-o la propriul serviciu. Companiile, alături de altele din industria tehnologică, cooperează mai mult atunci când vine vorba de astfel de retrageri de conturi prin schimbul de informaţii.

Cele mai recente conturi eliminate, a anunţat Facebook, s-au reprezentat în mod obişnuit ca fiind locale în diverse ţări, adesea folosind conturi false şi postând ştiri despre evenimentele curente. Aceasta au inclus folosirea unor ştiri din presa iraniană despre conflictele din Siria şi Yemen.

 

Sursa