Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fața nevăzută a sărăciei din România. Povestea copilelor care se prostituează pentru bani

Saturday, 20 August 2016, 15:49 Sursă: REALITATEA.NET

Reportajul realizat de ziariştii englezi la Cernavodă are 9 minute şi se numeşte "Generații de fete din România traficate în industria de sex a Europei". Povestea o are în prim-plan pe Maya, o minoră de 17 ani care a picat victimă, la fel ca multe alte femei înaintea ei, unui sistem care nu oferă alte posibilităţi.

E greu să fii fată, pentru că toţi pun ochii pe tine. Băieţii de la noi din oraş se uită la tine de parcă am fi o bancă cu bani. Adică se uită aşa, te măsoară şi zice – Îmi va aduce bani.

Coşmarul tinerei a început după ce a început o relaţie cu un bărbat mai mare ca ea. ”M-am mutat la mama lui şi el a spus după o săptămână – Hai, nu mergem la muncă? I-am spus – ce muncă? A spus la Constanţa, la un salon de masaj. A spus că e masaj de relaxare, dar nu era doar masaj. Acolo întreţineai relaţii sexuale cu diferite persoane”, a povestit fata.

Ulterior, tânăra s-a despărţit de iubitul ei şi s-a mutat înapoi acasă, dar viaţa ei nu s-a schimbat bine. Reportajul, realizat pe parcursul a aproape un an, menţionează că Maya a plecat în Elveţia în ziua în care a împlinit 18 ani şi a început să lucreze într-un bordel.

”Şi că vrea ea, nu o forţează nimeni. Băieţilor le place să stea, nu le place munca. Le place să primească bani”, a povestit sora fetei.

Potrivit statisticilor, România este în primele cinci ţări ale Europei din punct de vedere al persoanelor traficate. O treime dintre aceste persoane sunt fete minore.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL