Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Extraordinar: tot mai multe animale marine, zărite în apele Tamisei. Ce înseamnă asta

Thursday, 20 August 2015, 19:12 Sursă: AGERPRES

Un număr de 2.732 de mamifere marine au fost zărite de public în apele fluviului sau pe malurile sale între 2004 și 2014, potrivit ZSL.

Focile au fost cel mai des detectate, până la 2.236 de mamifere de acest tip fiind semnalate în cei zece ani în apele fluviului. Majoritatea focilor au fost văzute în zona districtului financiar londonez Canary Wharf.

Pe lângă acestea, 444 de marsuini, 46 de delfini, 49 de balene și trei vidre și-au făcut simțită prezența în apele Tamisei.

Majoritatea semnalărilor se refereau la animale izolate. Un grup de circa o sută de foci a fost văzut în septembrie 2014 la Greenwich, iar circa 30 de balene au fost văzute în apropiere de Clacton-on-Sea, în noiembrie 2014.

Societatea zoologică publică o hartă online care arată unde au fost văzute animalele, iar internauții o pot folosi pentru a semnala noi prezențe.

'Oamenii află deseori cu surprindere că mamifere marine sunt în mod regulat descoperite în centrul Londrei', afirmă Joanna Barker, director de proiecte de conservare în cadrul ZSL.

Sub valurile Tamisei 'este multă viață'. 'Avem o mare varietate de pești și nevertebrate, precum și mari prădători', adaugă aceasta, în contextul în care fluviul a fost considerat odinioară 'mort din punct de vedere biologic'.

'Prezența lor este un semn pozitiv care arată că Tamisa este din ce în ce mai curată', subliniază Joanna Barker.

Pe lângă semnalările făcute de cetățeni, echipa ZSL a obținut date privind situația din estuarul Tamisei utilizând avioane și bărci pentru a contabiliza numărul de foci.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL