Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Există vreo legătură între beneficiile medicale ale canabisului şi efectele sale halucinogene?

Friday, 10 July 2015, 14:08 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii de la University of East Anglia din Norwich şi Universitat Pompeu Fabra din Barcelona au descoperit că, prin inhibarea unui receptor din creier, pot fi generate beneficiile medicinale ale canabisului, fără efectele sale adverse, scrie Mediafax.

Canabisul poate fi utilizat ca tratament pentru încetinirea procesului de dezvoltare a tumorilor canceroase şi este benefic în cazuri de greaţă, anxietate şi dureri.

Noua descoperire este foarte importantă, putând ajuta la crearea unor tratamente sigure, care să nu provoace schimbări de comportament şi pierderi de memorie.

Aceeaşi echipă de cercetători a descoperit anterior modul în care substanţa psihoactivă principală din canabis, tetrahidrocanabinol (THC), poate încetini procesul de dezvoltare a tumorilor canceroase.

Noile descoperiri arată că efectele negative asupra sistemului cognitiv ale THC - precum pierderile de memorie şi anxietate - sunt declanşate de un proces separat de cel care generează efectele benefice ale substanţei, precum cele analgezice.

THC acţionează prin intermediul unei familii de receptori celulari numiţi receptori canabinoizi.

Acest proces separat implică un receptor canabinoid şi un receptor de serotonină (5HT2AR), în absenţa căruia sunt blocate anumite efecte adverse ale THC, precum pierderile de memorie, şi sunt activate cele pozitive.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL