Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Evaluarea Naţională Clasa a II-a: Luni, prima zi de testare. Ce subiecte se dau

Friday, 15 May 2015, 12:34 Sursă: REALITATEA.NET

Elevii claselor a II-a vor susţine săptămâna viitoare Evaluarea Naţională 2015, după modelul testelor internaţionale, urmând ca până la sfârşitul anului şcolar, să le fie verificate cunoştinţele şi colegilor lor de la a IV-a şi a VI-a.


Săptămâna viitoare se dă startul Evaluării Naţionale 2015, elevii de clasa a II-a fiind cei care sparg gheaţa şi anul acesta.

În următoarele două săptămâni, elevii de la clasele a IV-a şi a VI-a vor susţine la rândul lor testările naţionale după model PISA. Acesta este al doilea an la rând când Ministerul Educaţiei organizează evaluări la nivel naţional care ar trebui să le arate profesorilor nivelul copiilor înainte să ajungă la Evaluarea Naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a.

Astfel, pentru elevii de clasa a II-a, primul test de la Evaluarea Naţională 2015 vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise, al doilea vizează competenţele de receptare a mesajelor citite şi al treilea este testul la matematică, conform Adevarul.ro.

Testele se vor susţine pe 18, 19 şi 20 mai.

Testele pentru clasele IV şi VI La rândul lor, copiii de clasa a IV-a vor fi testaţi la limba română şi matematică, iar cei de-a VI-a la română, matematică şi ştiinţele naturii.

În ceea ce priveşte durata testărilor la Evaluarea Naţională 2015, la clasa a II-a acestea vor dura 30 de minute, în timp ce la elevii mai mari 60 de minute.

Fiecare test în parte va fi corectat în cadrul şcolilor de către doi profesori din unitatea respectivă, în termen de cel mult 7 zile de la susţinerea acestora, iar rezultatele nu se vor trece în catalog.

Pe baza rezultatelor obţinute la testele de Evaluare Naţională, cadrele didactice vor elaborează planuri individualizate de învăţare acolo unde este nevoie şi îi informează pe părinţi şi pe elevi asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

„Testele nu ierarhizează, nu există cel mai bun sau cel mai slab elev. E o verificare făcută pentru a corecta problemele pe parcurs, înainte să ajungă la Evaluarea Naţională de la clasa a VIII-a. Elevii susţin testele în clasele în care învaţă, cu profesorul de la clasă, în banca lor, va fi ca la lucrările de control", a afirmat Directoarea-adjunctă a Şcolii Gimnaziale 56 „Jose Marti” din Capitală, Valentina Gavrilă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL