Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a II-a începe luni. Ce fel de teste vor da

Thursday, 14 May 2015, 14:36 Sursă: REALITATEA.NET

Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a II-a începe luni, 18 mai. Aceştia vor susţine un test la Limba română şi unul la Matematică. De asemenea, un test la Limba maternă vor da cei care învaţă într-o altă limbă.

Luni începe Evaluarea naţională pentru micuţii de clasa a II-a. Este prima generaţie care dă acest test după modificarea învăţământului prin introducerea clasei pregătitoare.

Potrivit inspectorului şcolar Livia Pop, aceste evaluări nu au scopul de a testa cunoştnţele elevilor, propriu-zis.

”Evaluarea vizează deprinderile şi competenţele elevilor, a clasei, nu testarea unor cunoştinţe, iar rezultatele obţinute nu vor fi făcute publice, notele nu vor fi trecute în catalog. Acestea vor fi transmise doar părinţilor”, a precizat ea, citată de Adevarul.ro.

De asemenea, Livia Pop a mai arătat că în Maramureş sunt 125 de şcoli în care se va susţine, luni, această probă, pentru care deja s-a făcut o simulare.

A decurs totul fără probleme, sperăm să meargă bine şi luni”, a mărturisit ea. Potrivit acesteia, examenul se va desfăşura după modelul celui de Bacalaureat, adică sunt descărcate subiectele în aceeeaşi dimineaţă, iar apoi sunt multiplicate şi împărţite elevilor.
Calendarul Evaluării Naţionale la clasa a II-a

18 mai 2015: Scris - Limba română
19 mai 2015: Citit - Limba română / Scris-Citit: Limba română pentru minorităţile naţionale
20 mai 2015: Matematică 21 mai 2015: Scris - Limba maternă
22 mai 2015: Citit - Limba maternăAlte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL