Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Evaluarea Naţională 2015 Clasa a II-a: Elevii au susţinut testele la limba maternă

Thursday, 21 May 2015, 17:22 Sursă: REALITATEA.NET

Evaluarea Naţională 2015 -  Săptămâna aceasta s-a dat startul Evaluării Naţionale 2015, elevii de clasa a II-a fiind cei care sparg gheaţa şi anul acesta.

Elevii au susţinut luni testul care le evaluează competenţele de scriere la Limba Română şi marţi testul care le evaluează competenţele de citire.

De asemenea, miercuri au avut testarea la Matematică, iar joi şi vineri au loc probele de scriere şi citire în Limba Maternă, potrivit calendarului Evaluărilor Naţionale de la claselele a II-a, a IV-a şi a VI-a, scrie Adevarul.ro.

În următoarele două săptămâni, elevii de la clasele a IV-a şi a VI-a vor susţine la rândul lor testările naţionale după model PISA.

Acesta este al doilea an la rând când Ministerul Educaţiei organizează evaluări la nivel naţional care ar trebui să le arate profesorilor nivelul copiilor înainte să ajungă la Evaluarea Naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a.

Astfel, pentru elevii de clasa a II-a, primul test de la Evaluarea Naţională 2015 vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise, al doilea vizează competenţele de receptare a mesajelor citite şi al treilea este testul la matematică.

Testele au fost susţinute pe 18, 19 şi 20 mai.

Evaluarea Naţională 2015 - Evaluarea testelor pentru fiecare din clasele a II-a, a IV-a, a VI-a se finalizează în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test de la clasa respectivă. Până la sfârşitul anului şcolar, cadrele didactice trebuie să depună, la secretariatul şcolii, fişele de evaluare şi testele elevilor fiecărei clase.

Rezultatele obţinute la evaluare nu vor fi afişate şi nici înregistrate în catalogul clasei, fiind folosite de fiecare unitate de învăţământ la elaborarea planurilor individualizate de învăţare. Cadrele didactice îi vor anunţa pe elevi şi pe părinţii acestora rezultatele de la evaluarea finală.

În ceea ce priveşte durata testărilor la Evaluarea Naţională 2015, la clasa a II-a acestea sunt de 30 de minute, în timp ce la elevii mai mari, de 60 de minute. Fiecare test în parte va fi corectat în cadrul şcolilor de către doi profesori din unitatea respectivă, în termen de cel mult 7 zile de la susţinerea acestora, iar rezultatele nu se vor trece în catalog.

Pe baza rezultatelor obţinute la testele de Evaluare Naţională, cadrele didactice vor elaborează planuri individualizate de învăţare acolo unde este nevoie şi îi informează pe părinţi şi pe elevi asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL