Este OFICIAL! Amenzi mai mici pentru bicicliști. Cât vor plăti cei care nu respectă legea

Wednesday, 27 November 2019, 17:33 Sursă: realitatea.net, cdep.ro, Facebook

Autor: Realitatea.NET

 

Potrivit noii legi, inițiate de USR, în loc de amenzi cuprinse între 870 lei și 1.160 lei, nivel considerat drept exagerat chiar și de către polițiști, în Codul rutier vor fi prevăzute amenzi cuprinse între 580 lei și 725 lei pentru nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor.

„Amenzile pentru bicicliști vor scădea ca urmare a proiectului inițiat de deputatul USR Sergiu Vlad, adoptat astăzi de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională. În loc de amenzi cuprinse între 870 lei și 1.160 lei, nivel considerat drept exagerat chiar și de către polițiști, Codul rutier va prevede pentru nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor amenzi cuprinse între 580 lei și 725 lei”, transmite USR într-un comunicat.

”După 2 ani și 8 luni de la depunere, acest proiect legislativ, care are ca menire să aducă un pic de normalitate în viața și așa grea a bicicliștilor pe străzile și șoselele din România, a fost votat în plen. Scopul acestui proiect este de corelare a valorii amenzilor cu gravitatea faptelor”, a declarat deputatul USR Sergiu Vlad, inițiator al proiectului.

Proiectul prevede ca nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor să fie sancţionată cu amendă prevăzută în clasa a II-a, însemnând 4-5 puncte amendă, faţă de clasa a III-a, cu 6 – 8 puncte amendă, cum este în prezent.

Deputaţii au decis miercuri ca nerespectarea normelor privind dotarea bicicletelor să rămână în clasa III-a de sancţiuni, deci amenzi reduse.

Proiectul a fost votat de aproape toți deputații prezenți. Singurul vot împotrivă a fost al deputatului Remus Borza, de curând intrat în rândurile PSD. Inițiativa deputatului USR Sergiu Vlad a fost adoptată cu 251 de voturi „pentru” și unul „împotrivă”, potrivit rezultatului votului electronic afișat pe site-ul Camerei Deputaților.

USR a anunțat în același comunicat că intenționează să vină și cu alte propuneri pentru a încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, cu efecte benefice asupra sănătății, a poluării și a traficului.

Sursă Foto: veloteca.ro

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ