Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

Erdogan, ultimatum pentru UE: "Trebuie să se hotărască ACUM"

Thursday, 07 September 2017, 08:25 Sursă: REALITATEA.NET

Cancelarul german şi-a intensificat retorica împotriva lui Erdogan în contextul în care Germania este în plină campanie electorală. Duminică, Merkel a afirmat că Turcia nu trebuie să devină membru al UE. Ca reacţie, oficialii Guvernului de la Ankara au afirmat că declaraţiile lui Merkel sunt populiste.

"UE trebuie să se hotărască acum. Ori îşi ţin promisiunile şi deschid drumul aderării complete, ori să spună direct că nu vor să continue cu Turcia", a afirmat Erdogan în faţa unei adunări a partidului de guvernământ, AKP.

Erdogan a adăugat că Turcia nu a abandonat obiectivul strategic al aderării la UE. El a adăugat că ţara sa a început să-şi piardă răbdarea faţă de Blocul comunitar.

”Le spun clar: ieşiţi şi spuneţi asta în mod curajos şi faceţi tot ce este necesar. Însă în locul curajului, au o abordare cu două feţe pentru a respinge aderarea Turciei la UE. Asta este lipsit de etică, din punct de vedere politic”, a adăugat Erdogan.

Recent, cancelarul german Angela Merkel a declarat că nu vede oportună continuarea discuţiilor cu Ankara privind participarea la uniunea vamală a UE şi nu consideră drept posibilă aderarea Turciei la Uniunea Europeană.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL