Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Elveția nu mai primește în ATI pacienții coronavirus de peste 75 de ani cu anumite comorbidități - Documentul înfiorător

Tuesday, 27 October 2020, 13:34 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Conform unui document oficial, Elveția va refuza anumite cazuri de coronavirus pentru Terapie Intensivă. Documentul care le permite spitalelor să refuze anumite cazuri de coronavirus este în vigoare încă din data de 20 martie, însă nu a fost adoptat oficial.

„Triajul tratamentelor de terapie intensivă în caz de lipsă de resurse“, este titlul documentului care arată: „La nivelul B, în caz de indisponibilitate a paturilor la terapie intensivă nu ar trebui făcută nicio resuscitare cardiopulmonară“.

În document sunt specificate tipurile de pacienți destinați să nu fie internați în secția de terapie intensivă: „Vârsta de peste 85 de ani. Vârsta de peste 75 de ani însoțită de cel puțin unul dintre următoarele criterii: ciroză hepatică, insuficiență renală cronică în stadiul III, insuficiență cardiacă de clasa NYHA mai mare de 1 și supraviețuire estimată la mai puțin de 24 de luni“.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL