Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ELICOPTER PRĂBUŞIT. Un detaliu ÎNFRICOȘĂTOR a fost dezvăluit în URMĂ CU SCURT TIMP

Saturday, 22 November 2014, 16:46 Sursă: REALITATEA.NET

Procurorul şef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat că mai multe cadavre ale militarilor implicaţi în accidentul de elicopter din judeţul Sibiu nu pot fi identificate din cauza arsurilor, astfel că s-a dispus efectuarea de analize ADN, fiind luate probe de la rudele victimelor, informează Mediafax.

Procurorul şef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că epava elicopterului ar putea fi transportată pentru cercetări suplimentare la Câmpia Turzii.

"Câteva cadavre sunt greu de identificat din cauza arsurilor şi am dispus efectuarea de analize ADN în acest sens. Se vor lua probe ADN de la rude pentru identificare. Ancheta merge înainte, am avut noroc de vreme bună astfel încât s-au efectuat cercetări ale epavei elicopterului la locul accidentului. Pentru investigaţii suplimentare, probabil, vom transporta epava la Câmpia Turzii, iar cei de acolo vor decide dacă e cazul să o ducă la Bucureşti", a spus Siserman.

Un elicopter militar de tip IAR-330 PUMA s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, în jurul orei 10:40, în judeţul Sibiu. Din primele informaţii, elicopterul ar fi luat foc în aer. Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a precizat, la Realitatea TV, că în elicopter se aflau 10 persoane, din care opt au decedat. Din cauza rănilor suferite, cei doi supravieţuitori vor fi aduşi la un spital din Bucureşti. O echipă formată din procurori militari şi specialişti criminalişti a ajuns la locul accidentului. Epava elicopterului este un morman de fiare şi cenuşă.

Un elicopter militar s-a prăbușit, vineri dimineaţă, în zona Laslea-Mălâncrav. În elicopter se aflau 10 persoane. Opt oameni au decedat, a declarat, la Realitatea TV, ministrul Apărării, Mircea Duşa. Alţi doi oameni aflaţi la bord au fost răniţi, precizează un comunicat al MAPN.

Duşa a precizat că a dispus deja o anchetă tehnică pentru stabilirea cauzelor accidentului şi a sesizat Parchetul.

UPDATE ora 17.45: Cei doi militari răniţi au fost aduşi la Bucureşti cu o aeronavă. Vor fi duşi la Spitalul de Arşi.

UPDATE, ora 15:58. Ambii răniţi în accidentul aviatic de la Sibiu vor fi transportaţi de la UPU Târgu Mureş la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu un avion medical Spartan, care se află deja pe Aeroportul din Târgu Mureş, au anunţat miniştrii Mircea Duşă şi Gabriel Oprea, care i-au vizitat pe răniţi.

UPDATE, ora 15:45. Locul accidentului aviatic, împânzit de autorităţi. Epava elicopterului, un morman de fiare şi cenuşă

Reprezentanţii Parchetului Militar cercetează locul accidentului aviatic din judeţul Sibiu, situat între mai multe dealuri, la 45 de minute de mers cu tractorul de satul Stejăriş, cel puţin o sută de reprezentanţi ai autorităţilor fiind în zona epavei elicopterului - un morman de fiare şi cenuşă, scrie MEDIAFAX.

UPDATE, ora 15:15. Un grup de 30 de oameni, personal ISU și paramedici s-au rătăcit pe dealurile din zonă și încă nu au ajuns la locul accidentului.

Cinci mașini de intervenție sunt blocate și încă nu au ajuns la locul unde s-a prăbușit elicopterul, scrie turnulsfatului.ro.

UPDATE, ora 15:00. Bărbatul rănit în accidentul aviatic din Sibiu, care a fost dus cu elicopterul SMURD la UPU din Târgu Mureş, va fi transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, întrucât are arsurile de gradele II şi III pe 40% din suprafaţa corpului.

ELICOPTER PRĂBUŞIT. Mărturia salvatorului: "Am vorbit cu pilotul. Au atins copacii şi..."

La acest moment, forțe ale Poliției Române, ISU Sibiu și 2 elicoptere SMURD sunt în deplasare spre zona unde a avut loc impactul. Un al treilea elicopter este pregătit pentru intervenție. Primele forțe ale poliției Române au ajuns deja la fața locului.Potrivit unor surse citate de tribuna.ro, toate echipajele Serviciului de Ambulanță Mediaș au plecat spre locul tragediei.

Ceața foarte deasă care s-a așternut în zonă limitează, însă, vizibilitatea la aproximativ 100 de metri, relatează turnulsfatului.ro. Terenul este foarte accidentat și mașinile obișnuite nu pot înainta.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că elicopterul efectua un exerciţiu militar şi că, în momentul producerii incidentului, acesta se întorcea la Poligonul Cincu.

"Oamenii din sat vorbesc că elicopterul s-a învârtit razant, de vreo două ori, deasupra satului. Era în derivă. După aceea s-ar fi îndreptat către Iacobeni, oamenii din sat au plecat în căutarea locului, s-au mobilizat. O grămadă de ambulanțe și de mașini de pompieri au trecut de asemenea prin sat în căutarea locului", povestește Marius Dudaș, secretarul comunei Laslea, de care aparține satul Mălâncrav.Elicopter prăbuşit Sibiu - Ministrul Afacerilor Interne, în drum spre locul tragediei

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, se deplasează în acest moment la locul unde în această dimineață s-a prăbușit un elicopter aparținând Ministerului Apărării Naționale, anunţă un comunicat al MAI.

Împreună cu vicepremierul Gabriel Oprea se află și o echipă de procurori militari și criminaliști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Conform primelor informații, apelul de urgență prin 112 s-a primit în jurul orei 10.50, prin acesta anunțându-se, că în zona localității Mălâncrav, județul Sibiu, a avut loc acest accident.

Vicepremierul Gabriel Oprea a activat de urgență Centrul Operațional de Comandă al Guvernului României și Centrul de Comandă al MAI pentru coordonarea acțiunilor de salvare a supraviețuitorilor și cercetarea condițiilor în care a avut loc accidentul.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL