Elevii din România, șase medalii de aur la Olimpiada internațională de geografie

Friday, 28 June 2019, 20:44 Sursă: REALITATEA.NET

Loturile olimpice de geografie ale ţării noastre (juniori şi seniori) au cucerit şase medalii de aur (patru la juniori şi două la seniori) şi două medalii de argint (ambele la seniori) la cea de a V-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud şi Sud-Est, informează vineri Ministerul Educaţiei.

Potrivit regulamentului competiţiei, fiecare echipă este compusă din patru elevi şi doi profesori coordonatori. Loturile României au fost coordonate şi însoţite de Mihaela Cornelia Fiscutean şi Cristina Pârvu.

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) şi o probă multimedia.

La ediţia din acest an, desfăşurată la Belgrad, în perioada 23 - 29 iunie, au participat 78 de elevi din opt ţări.

Potrivit unui comunicat al ministerului, medaliile de aur au fost obţinute de juniorii Alexia Svenja Papirowski (clasa a VIII-a la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti) - punctaj maxim, Andrei Fedorenciuc (clasa a VIII-a la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi), Mario-Ionel Luciu (clasa a IX-a la Colegiul "Mihai Viteazul" din Ineu - judeţul Arad), Vlad Patrik Apostol (clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Grigore Moisil" din Bucureşti) şi seniorii Ioana Delia Dumitrescu (clasa a X-a la Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina) şi Liviu Cristian Terebes (clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Satu Mare) - punctaj maxim.

Delia Ioana Dumitrescu şi Vlad Patrik Apostol au fost prezenţi şi la concursul de anul trecut, când şi-au trecut în palmares medaliile de bronz.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Rebeca Ursu (clasa a X-a la Colegiul Naţional "Grigore Moisil" din Oneşti - judeţul Bacău) şi Angelo Andi Petre (clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte).Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL