Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Elevii care merg la cursurile de pregătire vor avea măşti gratuite. Anunțul Ministrului Educației

Wednesday, 27 May 2020, 12:31 Sursă: Realitatea.NET

Premierul Ludovic Orban a cerut ministerelor să finalizeze procedurile de licitaţie pentru a distribui măştile către populaţie.

"Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, aveţi grijă că aveţi obligaţia de a finaliza procedurile de licitaţie, dar şi de a distribui măştile, Ministerul Educaţiei, cel târziu până la data de 1 iunie trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi solicitările, datele de la administraţiile locale - şi aici trebuie să se mişte rapid direcţiile de sănătate publică, trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie astfel încât să putem să distribuim măştile către cele 2,3 milioane de persoane aflate în stare de vulnerabilitate”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a solicitat grăbirea lucrurilor.

"Datele trebuie să fie transmise şi de administraţiile locale pentru că ei au evidenţa persoanelor, le confruntaţi cu datele de la Ministerul Muncii privind persoanele cu dizabilităţi, privind persoanele care sunt beneficiarii pensiei sociale şi trebuie să faceţi estimarea cantităţii totale de măşti şi trebuie lansată procedura, că va fi o cantitate mare. Gândiţi-vă dacă distribuim 50 de măşti către 2,3 milioane de cetăţeni români va fi o cantitate mare şi după aia vom avea inclusiv probleme logistice de distribuţie în teritoriu astfel încât noi trebuie să ne mişcăm mai repede”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a promis că în 2 iunie elevii care merg la cursurile de pregătire vor avea măştile necesare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL