Elan Schwartzenberg, lovitură finală de la CAB: "Pericol pentru ordinea publică"

Monday, 12 November 2018, 09:58 Sursă: REALITATEA.NET

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins definitiv cererea de revocare a arestului preventiv formulată de avocații lui Elan Schwartzenberg, a informat mediafax.ro.

Adaugă părerea ta

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins definitiv cererea de revocare a arestului preventiv formulată de avocații lui Elan Schwartzenberg, deoarece, confom magistraților, el continuă să evite organele judiciare şi încă reprezintă un pericol pentru ordinea publică, deși se află în alt stat.

„Constată că, la luarea măsurii arestării preventive, s-a reţinut temeiul prevăzut de art.223, alin.1, litera a din Codul de procedură penală, privind sustragerea inculpatului de la procesul penal, care nu a dispărut, întrucât inculpatul continuă să evite organele judiciare române, fiind dat în urmărire internaţională”, se arată în motivarea magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, semnată de Daniela Panioglu şi Antoaneta Nedelcu, conform mediafax.ro.

Potrivit acestora, pericolul pe care Elan Schwartzenberg îl reprezintă nu a dispărut, deoarece omul de afaceri se află, în prezent, în altă ţară, în ciuda faptului că pe numele său există un dosar în instanţă.

„Cât priveşte pericolul concret pentru ordinea publică, prin aflarea în stare de libertate a inculpatului, apreciază că nu a dispărut încă, inculpatul aflându-se, în prezent, pe teritoriul unui alt stat decât România, unde se desfăşoară o procedură penală împotriva sa. Periculozitatea sa, aşadar, rezultă nu numai din activitatea infracţională reţinută în sarcina sa, prin suma mare de bani pe care a intermediat-o prin transferare, raportat la nivelul de trai al unui cetăţean român obişnuit, dar şi din împrejurarea că nu înţelege să se afle la dispoziţia organelor judiciare române şi să execute măsurile dispuse de acestea", mai spun judecătorii care i-au respins cererea omului de afaceri şi au admis-o pe cea a procurorilor.

Citește mai multe pe mediafax.ro!