Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șeful Navy Seals lansează un avertisment dur adresat soldaților care divulgă secrete

Tuesday, 04 November 2014, 10:12 Sursă: AGERPRES

Contraamiralul Brian Losey, șeful Comandamentului operațiunilor speciale ale Marinei, i-a criticat într-o scrisoare pe militarii care caută să devină celebri sau bogați făcând publice elemente ale misiunilor secrete ale Navy Seals.

Această luare de poziție a lui Brian Losey survine la câteva zile după ce canalul de televiziune american Fox News a anunțat că va difuza pe 11 și 12 noiembrie un documentar despre un membru al Navy Seals care afirmă că este cel care l-a ucis pe fostul lider al rețelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden, într-o acțiune desfășurată la Abbottabad (Pakistan) pe 2 mai 2011.

''O dispoziție esențială a codului nostru de conduită este 'Nu voi face publică natura activității mele și nu voi căuta să obțin recunoaștere pentru acțiunile mele'. Nu vom tolera nerespectarea deliberată și egoistă a valorilor noastre fundamentale în schimbul notorietății și al câștigului financiar'', au declarat în scrisoare contraamiralul Losey și adjunctul său, Michael Magaraci.

Ei i-au amenințat cu ''consecințe juridice'' pe cei din Navy Seals care ''încalcă deliberat legea'' făcând publice informații confidențiale.

Canalul Fox News a anunțat că nu intenționează să anuleze difuzarea documentarului său, intitulat 'Bărbatul care l-a ucis pe Osama ben Laden'.

''Fox News nu a fost contactat de către Departamentul Apărării și nici de vreo altă instituție guvernamentală care să-și fi exprimat îngrijorarea legată de difuzarea documentarului, pe care avem intenția de a-l transmite așa cum este prevăzut, pe 11 și 12 noiembrie'', a precizat Carly Shanahan, purtătoarea de cuvânt a canalului TV menționat.

Pentagonul a declarat că nu poate confirma dacă militarul ce apare în documentar este cel care l-a împușcat mortal pe Ben Laden în operațiunea de la Abbottabad.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL