Șeful Gărzii de Mediu Ialomița, pus sub control judiciar pentru fapte de corupție

Thursday, 10 September 2015, 19:20 Sursă: REALITATEA.NET

Cornel Vasile, comisar şef la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Ialomiţa, se află începând de astăzi sub control judiciar pe o durată de 60 de zile. Acesta este acuzat că a efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană.

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar se arată că, în perioada februarie – iunie 2015, Cornel Vasile, ocupând funcţia publică de comisar şef la Garda de Mediu Ialomița, a controlat, coordonat şi condus, prin intermediul unor persoane, activitatea a două societăţi comerciale, unde, de altfel, deţinea şi calitatea de asociat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar Cornel Vasile trebuie să se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.

Totodată acesta nu are voie să depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent, să exercite funcţia de comisar şef la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Ialomiţa în exercitarea căreia a săvârşit fapta, să se apropie de persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea sau să deţină, să folosească şi să poarte arme.

De asemenea, inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL