Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efectul miraculos al dietei mediteraneene asupra oaselor! Iată de ce nu trebuie să o ocolești

Tuesday, 29 March 2016, 15:17 Sursă: REALITATEA.NET

Dieta mediteraneană este binecunoscută pentru efectul său benefic asupra sănătății inimii și siluetei. Însă, potrivit unui nou studiu publicat de "JAMA Internal Medicine", și oasele ar avea mult de câștigat în urma unei astfel de diete. 

În acest studiu, cercetătorii au examinat dacă structura alimentelor, care compun o astfel de dietă, ar afecta sănătatea oaselor în cazul femeilor care au trecut de menopauză. Aceștia au ajuns la concluzia că femeile care ținuseră o astfel de dietă erau supuse unui risc cu mult mai redus de a suferi o fractură de col femural.

Dieta mediteraneană este foarte ușor de urmat. Presupune să includeți în alimentație legume, fructe, nuci, fasole, mazăre, cereale neprocesate, ulei de măsline și pește. Ar trebui să limitați din cantitatea de carne și grăsimi saturate, dar puteți să păstrați paharul de vin roșu de la cină. 

În vederea realizării studiului, cercetării au avut în vedere datele colectate de la 40 de clinici, de pe teritoriul Statelor Unite. Mai exact, 90,014 femei au luat parte la această cercetare, vâsta medie fiind de 64 de ani. La 16 ani după completarea chestionarelor, în 2,121 de cazuri a fost vorba de fracturi de col femural și în 28,718 de cazuri de fracturi la nivelul întregului corp. Iată că femeile care ținuseră cel mai mult dieta mediteraneană, față de cele care nu aderaseră în mod frecvent la ea, erau cu 0,29% mai puțin predispuse să sufere o fractură de col femural.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL