Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Edu.ro Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Unde se afişează notele la simulare 2018?

Friday, 16 March 2018, 09:19 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018: Ministerul Educației a anunțat rezultatele parțiale, la nivel național, ale simulărilor examenelor de evaluare națională. Astfel, după centralizarea a 99 la sută dintre lucrări, rezultatele arată în modul următor: 62,3 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a au luat note peste 5 la simularea examenului de Limba și literatură română, 33,1 la sută la Matematică și 82,5 la sută la Limba maternă.

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. În același timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat, în perioada 5 - 7 martie 2018, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII). Per total, au fost așteptați să participe cei aproape 180.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar 2017-2018. 

Credeți că notele vor fi mai bune decât în 2017?

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Notele la simularea examenului de Evaluare Naţională se vor afişa pe data de 16 martie

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Precizăm că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Până la afişarea rezultatelor, poţi verifica în funcţie de baremele de corectare ce notă vei obţine la simulare!

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Iată subiectele şi baremul de corectare la Matematică

subiecte simulare evaluare matematica 1

subiecte simulare evaluare matematica 1

(w728)

(w728)

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat luni că le va cere inspectoratelor judeţene organizarea unei noi simulări a Evaluării Naţionale în cazurile în care sesiunea de luni nu a putut avea loc ca urmare a faptului că examenul a fost boicotat de unii profesori.

"În primul rând, eu sunt preocupat de elevii care nu au putut să susţină astăzi simularea la Evaluarea Naţională şi pentru asta voi transmite conducerii inspectoratelor judeţene, din respectivele judeţe, unde acest lucru s-a întâmplat, să organizeze o nouă sesiune, doar la nivel de judeţ, pentru aceşti elevi, pentru a avea şi ei şansa de a se pregăti. În legătură cu ce se întâmplă cu profesorii, vom analiza întâi să vedem dacă este un conflict de muncă, pe care să îl analizăm dacă este legal organizat sau este o încălcare a atribuţiilor din fişa postului", a afirmat Popa, la Parlament.

El a precizat că, în ciuda faptului că s-a anunţat boicotarea a peste 1.100 de şcoli, în realitate nu s-a putut susţine Evaluarea Naţională în 25 de şcoli. Este vorba de 14 şcoli din judeţul Harghita, opt şcoli în judeţul Prahova şi câte o şcoală din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Arad.

Întrebat cum comentează informaţiile potrivit cărora s-ar fi dat telefoane de la minister pentru a face presiuni asupra celor care au boicotat simularea, ministrul a replicat că examenul trebuia să aibă loc, chiar şi în cazul în care unii profesori absentau.

"Nu îmi dau seama despre ce fel de presiuni sau boicotare este vorba, dar ştiu foarte bine că toate comisiile judeţene care organizau Evaluarea Naţională aveau obligaţia să organizeze această simulare şi trebuiau să facă această simulare pentru aceşti elevi care sunt în faţa primului examen al vieţii lor, indiferent dacă o parte din profesori voiau sau nu să participe la această activitate. Ei trebuiau să ia măsuri - mă refer la comisiile judeţene - şi pentru situaţii de acest gen, cum ar fi boicotul, dar şi pentru situaţii în care profesorii sunt bolnavi şi nu pot să vină. Deci nu putem să admitem că o astfel de simulare a unei Evaluări Naţionale nu poate avea loc", a spus el.

Ministrul a precizat că trebuie clarificat dacă boicotul de luni a fost un conflict de muncă sau a reprezentat o neîndeplinire a sarcinilor de serviciu.

"De fapt, nici nu prea am înţeles despre ce acţiune este vorba. Dacă acest boicot este un conflict de muncă, atunci mă gândesc că nu prea s-a respectat legislaţia în vigoare legată de conflictul de muncă. Dacă nu e conflict de muncă, atunci este neîndeplinirea sarcinilor de serviciu şi poate să urmeze o cercetare disciplinară. În mod evident, trebuie să clarificăm acest lucru, pentru că nu am înţeles dacă suntem în faţa unui conflict de muncă, în care trebuia să respectăm nişte termene, în care trebuia să respectăm faptul că un contract colectiv de muncă este în renegociere şi prin semnătura liderilor de sindicat s-au angajat să nu deschidă conflicte de muncă în perioada de 60 de zile cât este renegocierea. Sau nu este conflict de muncă şi atunci înseamnă că este o problemă disciplinară", a arătat el.

Valentin Popa a subliniat că dreptul la protest, garantat prin Constituţie, nu trebuie să îi afecteze negativ pe elevi.

"Profesorii au dreptul să protesteze, este garantat prin Constituţie acest drept. Dar acest protest nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor. Nu pot fi împiedicaţi elevii să îşi susţină această simulare a celui mai important examen pe care îl au în viaţă. Pot să protesteze şi pot să solicite revendicări, când doresc, dar nu să afecteze activitatea elevilor. (...) Dacă profesorii care acum câteva zile au primit o creştere salarială de 20% şi dacă aceşti profesori care au început să primească sporuri salariale pentru condiţii deosebite de muncă consideră că trebuie să răspundă în acest fel acestor măriri, atunci asta este..., dar ar trebui şi părinţii şi elevii să ia atitudine împotriva acestor activităţi", a susţinut ministrul.


Iată subiecte şi barem de corectare la ROMÂNĂ - simulare Evaluare Naţională 2018:

(w728)

(w728)

(w728)

(w728)

Calendarul simulării EN VIII are următoarea configurație: 5 martie - Limba și literatura română, 6 martie - Matematică și 7 martie - Limba și literatura maternă. Comunicarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 16 martie.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Atunci când elaborezi lucrarea la simularea EVALUĂRII NAŢIONALE 2018 ar trebui să ţii cont de urmatoarele:

  • Trebuie sa ai la indemana stilouri sau pixuri cu cerneala albastra, orice alta culoare o sa-ti anuleze lucrarea;
  • Pentru scheme si desene poti folosi numai creion negru;
  • Daca gresesti, vei taia fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala;
  • Cel mai important aspect: in timpul examenului NU ai voie sa comunici cu un alt coleg, sa copiezi sau sa transmit materiale care permit copiatul. Daca incalci aceasta regula vei fi eliminat din proba de examen si vei primi nota 1 pe lucrare;
  • Dupa cum bine stii, nu ai voie cu materiale din care sa poti copia cum ar fi: manuale, dictionare sau notite;
  • In sala de examen sunt interzise ghiozdanele, rucsacurile, sacosele sau posetele, prin urmare trebuie sa le lasi in sala de depozitare;
  • Daca vii cu telefonul mobil, il poti tine in sala numai inchis. Castile audio si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la Internet sunt interzise;
  • Toate salile de examen, salile in care se multiplica subiectele sau cele in care se preiau, evalueaza sau se depoziteaza lucrarile scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi;
  • Lucrarea ta va fi corectata de catre 2 profesori evaluatori care lucreaza in sali separate. Profesorii sunt selectati din alte unitati scolare decat cele din care provin elevii arondati la centrul respectiv;
  • In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza media si se trece pe lucrare ca nota finala, care este calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi evaluatori. 

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Simulare clasa a 8-a 2018. Profesorii ameninţă că boicotează simulările

 Ministerul Educației le spune profesorilor că boicotul examenelor nu este o soluție și le amintește că tocmai au primit o creștere salarială de 20% de la 1 martie. Potrivit informaţiilor transmise în presă, la nivel naţional, (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) FSLI boicotează simulările în 1.079 de unităţi şcolare.

”În urma informațiilor apărute în presă, potrivit cărora cadrele didactice din 1.100 unități de învățământ au optat să boicoteze simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, Ministerul Educației Naționale (MEN) face următoarele precizări:

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro.  Ministerul Educației Naționale este în contact permanent cu sindicatele din învățământ, iar deciziile luate vin în urma consultării directe cu liderii federațiilor sindicale. De altfel, și Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu o largă consultare a sindicatelor.

(w500) Simulare E

În ceea ce privește vârsta de pensionare, la nivelul Uniunii Europene se dorește creșterea vârstei de pensionare, nu scăderea ei. Tendința este confirmată chiar de profesorii care fac solicitări pentru a fi menținuți în activitate peste vârsta de pensionare.

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Așadar, boicotul nu este o soluție! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20%, începând cu 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic.

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, le reamintește reprezentanților sindicali că ne aflăm în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă și, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanșeze conflicte de muncă”, precizează un comunicat al Ministerului Educației.

Simulare Evaluare Națională: boicot la peste 1.000 de școli

Potrivit informaţiilor transmise în presă, la nivel naţional, (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) FSLI boicotează simulările în 1.079 de unităţi şcolare.

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că grilele de salarizare pentru personalul din învăţământ, prevăzute de legea cadru nu au fost negociate, ci impuse. De asemenea, ei cer ca reîncadrarea personalului din învăţământ să se realizeze prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare corespunzător fiecărei funcţii cu salariul minim brut pe ţară.

Totodată, calculul sporurilor şi al indemnizaţiilor să se facă prin raportare la salariul de bază majorat din 2018 şi nu la cel din 2016. De asemenea, se doreşte acordarea majorării de 20% pentru personalul nedidactic. Potrivit sindicaliştilor, revendicările amintite mai sus au fost neglijate de Ministerul Educaţiei şi de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro.  Evaluare Nationala – Calendar Simulari 2018 – Clasa a VIII-a

5 martie 2018 Simulare – Limba si literatura romana – proba scrisa
6 martie 2018 Simulare – Matematica – proba scrisa
7 martie 2018 Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
16 martie 2018 Afisarea rezultatelor

Simulare MATEMATICĂ 2018 - Evaluare Naţională. Simulare clasa a 8-a 2018. Cum arată subiectele la simularea pentru clasa a 8-a

Bacalaureat – Calendar Simulari 2018 – Clasele a XI-a si a XII-a

În intervalul 19 - 22 martie 2018, va avea loc simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat.

19 martie 2018 Simulare – proba scrisa – Limba si literatura romana
20 martie 2018 Simulare – proba scrisa – Limba si literatura materna
21 martie 2018 Simulare – proba scrisa – Proba obligatorie a profilului E)c)
22 martie 2018 Simulare – proba scrisa – Proba la alegere a profilului si specializarii E)d) / Se organizeaza numai pentru elevii clasei a XII-a
30 martie 2018 Afisarea rezultatelor

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Tot ce trebuie să ştii despre simulările din 2018. Subiecte şi rezultate

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018: METODOLOGIA DE ORGANIZARE SI DESFASURARE
A EVALUARII NATIONALE PENTRU ELEVII CLASEI A VIII-A


Art. 1. - (1) Prezenta metodologie reglementeaza organizarea si desfasurarea Evaluarii Nationale care va fi sustinuta de elevii clasei a VIII-a, în anul scolar 2010-2011.
(2) Evaluarea Nationala pentru elevii clasei a VIII-a este un examen national si reprezinta modalitatea de evaluare externa sumativa a competentelor dobândite pe parcursul învatamântului gimnazial.
Art. 2. - (1) Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, într-o singura sesiune.
(2) Atât candidatii proveniti din învatamântul de stat, cât si cei din învatamântul particular au dreptul sa sustina Evaluarea Nationala fara taxa.
Art. 3. În sensul prezentei metodologii, se definesc urmatorii termeni:
- asistent – cadru didactic de alta specialitate decât cea la care se sustine proba, cu atributii de supraveghere în salile în care se desfasoara proba scrisa;
- borderou de evaluare – document-tip în care se înregistreaza, conform baremului de evaluare si de notare, punctajul alocat fiecarui raspuns, defalcat unitar la nivel de disciplina, în cadrul centrului zonal de evaluare;
- catalogul Evaluarii Nationale - document informatizat, instituit la nivelul unitatii de învatamânt, care cuprinde datele de identificare a elevilor si notele obtinute de acestia la Evaluarea Nationala si care este utilizat la crearea bazei de
date pentru admiterea absolventilor clasei a VIII-a în clasa a IX-a. Pentru oficializarea documentului, se realizeaza doua copii în forma tiparita, semnate de presedintele comisiei din centrul zonal de evaluare, de secretar si de profesorii
evaluatori;
- centru de comunicare – unitate de învatamânt desemnata de inspectoratul scolar judetean/ al municipiului Bucuresti în vederea preluarii si a transmiterii variantelor de subiecte extrase pentru Evaluarea Nationala;
- Evaluare Nationala - examen national organizat în anul scolar 2010-2011, pentru elevii din clasa a VIII-a, constând în sustinerea unor probe scrise, fiecare cu durata de 120 de minute, care se desfasoara la datele prevazute în Calendarul
de desfasurare a Evaluarii Nationale;
- nota finala - nota calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de profesorii evaluatori. Aceasta nota este cea care se va lua în calcul pentru media generala la Evaluarea Nationala.
- persoana de contact - cadru didactic/ cadru didactic auxiliar/ alta categorie de salariati încadrati cu norma de baza pe un post/ catedra într-o unitate de învatamânt, cu studii de specialitate în domeniul informatica/ statistica/
calculatoare etc. sau posesoare ale unor certificate recunoscute CISCO sau Anexa nr. 2 la ordinul MECTS. nr. 4801/ 31.08.2010, cu privire la organizarea si desfasurarea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, în
anul scolar 2010-2011

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018: METODOLOGIA DE ORGANIZARE SI DESFASURARE
A EVALUARII NATIONALE PENTRU ELEVII CLASEI A VIII-A

ECDL, desemnata de inspectoratul scolar general în vederea preluarii/transferului variantei de subiecte în centrul de comunicare;
- profesor evaluator - cadru didactic desemnat pentru evaluarea probelor scrise, abilitat în domeniul evaluarii, prin programul acreditat propus de CNCEÎP

- "Dezvoltarea competentelor de evaluare ale cadrelor didactice", prin cursuri organizate de Casa Corpului Didactic sau de alte organisme abilitate în formare profesionala sau având experienta în evaluare;
- responsabil cu activitatea de comunicatii virtuale - informatician desemnat prin decizia inspectorului scolar general care are în atributii gestionarea transferului de date si de subiecte pentru Evaluarea Nationala la nivelul
inspectoratului scolar si care acorda consultanta si sprijina activitatea persoanelor de contact din centrele de comunicare.
II. COORDONAREA ORGANIZARII SI DESFASURARII EVALUARII NATIONALE
Art. 4. - (1) Coordonarea pe plan national a organizarii si a desfasurarii Evaluarii Nationale este asigurata de MECTS, prin Comisia Nationala de Organizare a Evaluarii Nationale care se constituie, la începutul anului scolar, prin ordin al
ministrului si care functioneaza în cadrul MECTS.
(2) În fiecare judet si în municipiul Bucuresti se constituie comisia judeteana/a municipiului Bucuresti de organizare a Evaluarii Nationale, numita în continuare comisia judeteana/ a municipiului Bucuresti.
(3) În fiecare unitate de învatamânt în care sunt scolarizati elevi în clasa a VIII-a, se constituie si functioneaza o comisie responsabila pentru organizarea si desfasurarea, la nivelul unitatii de învatamânt, a Evaluarii Nationale, numita în conformitate cu prezenta metodologie si coordonata de catre un presedinte. Elevii din mediul rural care provin din unitati de învatamânt cu mai putin de 10 elevi la clasa a VIII-a, se arondeaza la scolile coordonatoare.
(4) Comisia judeteana/a municipiului Bucuresti poate decide organizarea probelor evaluarii nationale în centre de examen, la care se arondeaza mai multe unitati de învatamânt. În acest caz, prevederile referitoare la comisiile din
unitatile de învatamânt se aplica pentru comisiile din centrele de examen, iar comisia judeteana va lua masurile care se impun pentru asigurarea transportului absolventilor clasei a VIII-a la centrele de examen situate în alta
localitate.
(5) Pentru evaluarea lucrarilor scrise de la Evaluarea Nationala, se constituie centre zonale de evaluare, în care functioneaza comisii numite de comisia judeteana/a municipiului Bucuresti, în conformitate cu prevederile din prezenta
metodologie.
(6) Coordonarea activitatii în centrele de contestatii este asigurata de comisia judeteana/a municipiului Bucuresti de contestatii, numita de comisia judeteana/a municipiului Bucuresti de organizare a Evaluarii Nationale.
Art. 5. (1) Comisia Nationala de Organizare a Evaluarii Nationale, numita în continuare Comisia Nationala, se compune din:
- presedinte - secretar de stat din MECTS, responsabil cu învatamântul preuniversitar;
- vicepresedinti - directorul general al Directiei Generale Educatie si Învatare pe
Tot Parcursul Vietii, directorul general al Directiei Generale Învatamânt în Limbile Minoritatilor, Relatia cu Parlamentul si Partenerii Sociali, directorul Centrului National de Evaluare si Examinare;
- secretar - un consilier din cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare;
Anexa nr. 2 la ordinul MECTS. nr. 4801/ 31.08.2010, cu privire la organizarea si desfasurarea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul scolar 2010-2011.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL