Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eșec în vânzarea titlurilor de stat către populație

Tuesday, 23 June 2015, 09:21 Sursă: REALITATEA.NET

Românii au stat departe de titlurile de stat puse la vânzare de Ministerul de Finanţe. Doar 1200 de persoane au cumpărat bonduri, adică sub 0,1% din salariaţi.

Mulţi spun că au fost dezamăgiţi de dobânzile mici şi de informaţiile puţine primite de la autorităţi. Reprezentanţii bursei de valori susţin că e doar un exerciţiu şi că românii încă nu sunt conştienţi de dobânzile în scădere la bănci. 

În cele două săptămâni de ofertă, investitorii au cumpărat puţin peste 60 de mii din cele 100 de mii de titluri de stat scoase la licitaţie, potrivit Stiri.Tvr.ro. Practic, din valoarea totală a ofertei, de 100 milioane de lei, investitorii şi-au exprimat intenţia să cumpere doar 60 milioane de lei.

Investitorii au putut să-şi aleagă dobânda dorită în intervalul 1,75-2,15%. Cum emisiunea nu s-a subscris integral, dobânda finală va fi fixată la valoarea ma­ximă.

La 1000 de lei, un român câştigă puţin peste 20 de lei cumpărând titluri. În condiţiile în care dobânzile la bănci ajung la 3 procente, iar câştigurile sunt duble.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL