Droguri în sos picant, ultima invenție a traficanților

Thursday, 31 October 2019, 21:09 Sursă: REALITATEA.NET

O jumătate de tonă de droguri în sos picant a fost capturată de polițiștii australieni. Un grup de traficanți de droguri au încercat să introducă 400 de kilograme de metamfetamină în Australia în 768 de sticle de sos picant. Autorităţile au descoperit cristalele de metamfetamină în interiorul sticlelor de sos de ardei Sriracha, care provine din Statele Unite.

Adaugă părerea ta

Cutiile trimise din Statele Unite în Australia erau, potrivit documentelor, pline cu sticle de sos iute Sriracha. Poliția din New South Wales (Noua Galie de Sud) a postat mai multe fotografii cu impresionanta captură pe care au făcut-o în ultimele ore, pe pagina oficială de Facebook.

Un test efectuat de polițiștii de frontieră asupra unei sticle a dezvăluit că recipientele conțineau o mare cantitate de metamfetamină, evaluată la peste 300 de milioane de dolari australieni (208 milioane de dolari americani). 

"A fost o investigație complexă și stim că drogurile aveau ca destinație un laborator din zona orașului Sydney, unde urma să aibă loc procesul de extracție", a declarat comandantul de poliție Stuart Smith, potrivit BBC. 

Patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, au fost arestaţi în urma descoperirii substanţei interzise. Poliţia australiană cooperează cu autorităţile competente din Statele Unite pentru a identifica originea tranzacţiei.

Sosul iute Sriracha este foarte cunoscut la nivel mondial.

La începutul lunii, poliția a arestat trei bărbați în acest caz, iar joi a fost arestat încă un suspect.

Nu este prima dată când traficanții de droguri au încercat să introducă substanțe interzise în Australia folosind obiecte care nu ar fi trebuit să dea de bănuit. Poliția australiană a mai găsit droguri ascunse în globuri de brad sau în boxe.