Dragnea, audiat din nou în dosarul "Bombonica". Procesul, pe repede-înainte

Tuesday, 19 February 2019, 08:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Judecătorii de la Curtea Supremă au acceptat cererea lui Liviu Dragnea de a fi reaudiat în apelul din dosarul Bombonica, informează Realitatea TV. Vor fi audiaţi şi alţi cinci martori.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 18 martie judecarea dosarului DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Procesul lui Dragnea de la noul complet de 5 judecători începe cu o amânare de aproape o lună, timp de respiro pentru șeful PSD. Judecătorii i-au cerut, totuşi, lui Dragnea să fie prezent pe data de 18 martie la audier, dând semnalul că vor să ia destul de repede o sentinţă definitivă în dosarul deja amânat aproape jumătate de an.

Liviu Dragnea nu s-a prezentat luni la Curtea Supremă, ci a fost reprezentat de cei doi avocați ai săi. Potrivit Realitatea TV, Dragnea a cerut prin avocați să fie reaudiat, iar unul dintre judecători a fost ironic: "Ca să fie audiat, domnul Dragnea trebuie să fie și prezent", ar fi spus judecătorul.

Din cei 11 inculpati în dosarul Bombonica, doar Liviu Dragnea și Olguta Sefu vor să dea declarații și în fața completului de cinci judecatori. Si DNA a cerut reaudierea lui Dragnea, informează jurnalista Ionela Arcanu.

În funcție de cererile de probe (care se fac și se accepta) urmează să vedem cât o să dureze apelul, dar probabil nu foarte mult. Curtea Supremă va anunța în cursul zilei de azi ce solicitări au fost acceptate.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Din septembrie 2018, când a intrat în faza de apel, dosarul a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor privind constituirea completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri