Două surori au mâncat fructe otrăvitoare de foame, la Constanţa. Una dintre ele a murit

Wednesday, 07 December 2016, 15:22 Sursă: REALITATEA.NET

Fetițele provin dintr-o familie săracă și, din primele informații, se pare că ar fi mâncat aceste fructe de foame. Cele două copile, cu vârste cuprinse între 5 și 6 ani, se jucau pe uliță și au observat planta, denumită popular "turbarea câinelui".

Din cauza foamei, cele două au început sa mănânce, iar după puțin timp li s-a făcut rău. Deși părinții acestora au cerut ajutor, starea lor s-a agravat imediat și au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, fiind internate pe Secția de Terapie Intensivă, scrie reporterntv.ro.

În ciuda eforturilor medicilor, copila cea mică a murit, luni, 5 decembrie. Sora ei mai mare se află încă la Terapie Intensivă, dar starea ei este în continuare gravă.

Ce este Zârna (Turbarea Câinelui)

Zârna este o plantă din flora spontană, nativă din Eurasia, dar aclimatizată şi în America şi Australia. În România poate fi întâlnită mai ales pe terenurile îngrăşate, ca buruiană în culturi, mai ales în cele de cartofi, pe marginea drumurilor. Este o plantă ce creşte până la un metru înălţime, are tulpinile triunghiulare în secţiune. Frunzele sunt ovale şi dinţate. Are flori mici, rotunde, albe, dispuse în cime. Din flori se dezvoltă fructele, care sunt bace, verzi când sunt crude şi negre atunci când sunt coapte. Se aseamănă foarte mult cu planta de cartof, scrie sfatulmedicului.ro.

Toată plantă este toxică, mai ales când creşte la soare. Fructele necoapte sunt cele mai toxice. Planta produce leziuni gastrice, inflamaţia mucoaselor, paralizie, moarte.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL