Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosare penale în cazul autostrăzii demolate Orăștie-Sibiu. Narcis Neaga, audiat la DNA

Tuesday, 08 December 2015, 13:35 Sursă: REALITATEA.NET

Procurorii DNA au transmis două solicitări conducerii Companiei Naționale de Autostrăzi având ca temă autostrada Orăștie-Sibiu. Mai exact, în prima solicitare, procurorii DNA au cerut toată documentația, în original sau în copie certificată în conformitate cu originalul, legată de derularea celor patru contracte privind construcția  tronsoanelor autostrăzii Orăștie-Sibiu și documentele financiare privind decontarea lurărilor plus consultanța asigurată pentru lotul 3 al secțiunii Orăștie-Sibiu.

În a doua solicitare, aflată pe birourile oficialilor CNADNR, procurorii au cerut documentele privind procedurile de selecției a firmei care a realizat studiul de fezabilitate a lotului 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu, refacerea SF-ului, licitațiile pentru construcție și supervizare a lucrărilor celor aproximativ 22 km de autostradă.
 
„După predarea tuturor documentelor, procurorii ar putea deschide și alte dosare privind autostrada Orăștie-Sibiu. Există o suspiciune că nu doar cei 200 m de autostradă demolată între Orăștie și Sibiu trebuie reconstruiți. Se recoltează probe din lotului 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu pe o porțiune de aproximativ 3 km pentru a stabili dacă se pune problema demolării”, au declarat surse avizate pentru Capital.
 

Lovitură de teatru! Plângere penală pentru autostrada Orăştie-Sibiu

Italienii de la Salini Impregilio sunt acuzaţi că au făcut greşeli de execuţie pe lotul Cunţa - Sălişte, pe care vor trebui să îl reconstruiască, după ce au apărut fisuri.

Compania Naţională de Drumuri le va cere din nou italienilor să se grăbească.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL