Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosar penal pentru angajații din două spitale craiovene. Au refuzat să prelucreze testele primite de la DSP Dolj

Monday, 24 August 2020, 12:02 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela
"La data de 20.08.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, faptă prev. de art.297 Cod penal şi zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.2 Cod penal", se arată în comunicatul citat. 
 
Din informațiile prevăzute în cadrul actului de sesizare rezultă că, la data de 18 august, organele de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada iunie 2020 și până în prezent, funcţionari publici din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr.1 Craiova, unităţi spitaliceşti dotate cu aparate medicale tip P.C.R. folosite în detectarea virusului SARS-CoV-2, încadraţi în funcţia de şefi laboratoare, sub pretextul prelucrării unor teste din alte judeţe limitrofe, refuză să primească pentru testare toate probele recoltate de către DSP Dolj în urma constatării unor cazuri de infectare cu virusul. Acest lucru, mai spune sursa citată, ar fi dus la întârzierea în luarea unor măsuri de prevenire sau combatere a infectărilor în locaţiile identificate de reprezentanții DSP.
 
Realitatea ar fi fost cu totul alta, spun anchetatorii, și asta pentru că funcţionarii respectivi ar fi efectuat, de fapt, teste pentru persoane care nu sunt incluse în metodologia de testare a Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), testele fiind folosite ulterior în vederea dovedirii îndeplinirii condiţiilor de călătorie în străinătate.
 
În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.
 


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL