Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DOSAR PENAL în cazul fetiței abuzată de tatăl agresiv! Primarul din Sângeorz-Băi este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului

Thursday, 17 September 2020, 17:58 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Cazul fetiței abuzate de primarul din Sângeorz-Băi a ajuns în atenția autorităților. Tatăl agresiv are  dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Primarul se apără spunând că nimeni nu-i poate spune cum să-și crească copiii.

„Cine cruță nuiaua își urăște fiul, dar cine-l iubește, are grijă să-l disciplineze, spune un proverb din biblie”, a spus Traian Ogâgău pe Facebook.

“ANDPDCA a solicitat DGASPC Bistrița Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în vederea verificării existenței elementelor constitutive ale unei infracțiuni. ANDPDCA a solicitat verificarea situației minorei în familie și a nevoilor de sprijin și asistență”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Autorității Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA).

De asemenea, Autoritatea cere presei să nu promoveze aceste imagini.

″În egală măsură, facem apel către mass media cu privire la faptul că imaginile degradante și umilitoare la adresa minorei sunt de natură să pună în pericol dreptul la imagine, accentuând componenta traumatică a acestui eveniment și stigmatizarea copilului. Pe cale de consecință nu încurajăm promovarea și distribuirea acestor imagini. ANDPDCA va monitoriza îndeaproape evoluția situației în acest caz și colaborează direct cu DGASPC Bistrița Năsăud pentru apărarea drepturilor copilului”, se mai arată în comunicat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL