Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DOSAR HISTORIA. Top 5 cele mai celebre arme din Primul Război Mondial

Monday, 17 February 2014, 13:08 Sursă: REALITATEA.NET

Iată o listă a 5 dintre cele mai celebre arme din Primul Război Mondial:

5. Mitraliera

 A apărut pe la mijlocul secolului al XIX lea, era de dimensiuni foarte mari şi erau greu de manevrat. În Primul Război Mondial  s-a folosit o variantă îmbunătăţită a mitralierei, numită mitraliera Maxim care era manevrată de mai puţini oameni şi era mult mai uşoară. Alături de mitraliera Maxim  britanicii au folosit şi mitraliera Vickers.

4. Tancul

Condiţiile de luptă de pe fronturile Primului Război Mondial i-au făcut pe britanicii să creeze un vehicul autopropulsat  care să nu fie afectat de mitralieră şi care să poată să traverseze tranşeele şi barajele de sârmă ghimpată. Primul exemplar a fost poreclit “Little Willie” şi a fost utilizat prima oară de armata britanică pe 6 septembrie 1915.  Primul tanc de luptă a fost folosit în Bătălia de pe Somme din 15 septembrie 1916, condus de Căpitanul H.W. Mortimore

3. Zeppelinul german

Folosit întâi pentru survolarea Mării Nordului şi zonei Baltice , zeppelinul a ajuns  din 1915 o armă de război importantă pentru germani. Zeppelinul era destul de rapid şi avea multiple avantaje:putea transporta mai multe mitraliere, avea un încărcător de muniţie foarte mare  şi o rezistenţă  şi mai mare. În 1915, doua zeppeline  L.3 şi L.4 au lansat 24 de kg de explozibil  asupra unor oraşe din Anglia.

Continuarea pe historia.ro

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL