Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Donald Trump confirmă: două substanțe combinate ar putea fi tratamentul pentru coronavirus

Sunday, 22 March 2020, 08:50 Sursă: Realitatea.net

"Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a reuşit să mute munţii din loc. Mulţumesc! Să le punem în uz imediat. Oamenii mor, să ne mişcăm repede. Dumnezeu să vă binecunvânteze!”, a scris Trump în postarea sa de pe Twitter.

Anunțul lui Trump vine după ce, la finalul acestei săptămâni, FDA a aprobat utilizarea Hidroxiclorochinei şi a Azitromicinei în scopul testării în tratamentul împotriva coronavirusului.
 
"Ce avem de pierdut?", a declarat el ulterior la o conferinţă de presă la Casa Albă.
 
Hotărârea a venit la scurt timp după ce purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Sibeth Ndiaye, a salutat „rezultatele promiţătoare” pe care le-au avut cele două medicamente şi a promis să extindă studiile clinice pentru acest tratament.
 
Astfel, un medicament foarte vechi revine în prim plan. (Hidroxi)Clorochina a fost folosită aproximativ 70 de ani pentru a trata malaria și afecţiunile reumatice. Acum, utilizarea sa potenţială în lupta împotriva coronavirusului a devenit o sursă de speranţă pentru mulţi, în urma rezultatelor încurajatoare ale unor studii clinice efectuate în Franţa, informează Hot News.
 
Este vorba despre studiul realizat de Institutului Universitar Medical din Marsilia, care a demonstrat că hidroxiclorochina şi azitromicina sunt foarte eficiente în tratarea Covid-19. Pacienţii înscrişi în studiu au învins virusul în jurul celei de-a cincea zile de tratament.
 
Specialiștii avertizează însă că este nevoie ca cercetările să fie extinse si aprofundate, existând în continuare incertitudini cu privire la eficacitatea tratamentului. În urma acestui anunţ, gigantul farmaceutic francez Sanofi s-a oferit să doneze milioane de cutii de Plaquenil (un nume comercial pentru hidroxiclorochina) pentru a continua testele.

În Germania, Institutul pentru Medicină Tropicală din sudul ţării intenţionează, de asemenea, să facă teste pe oameni.

Clorochina pare să funcţioneze împotriva noului coronavirus, numit oficial SARS-CoV-2, cel puţin în eprubetă, a declarat la începutul acestei săptămâni Peter Kremsner, directorul institutului.

Potrivit lui Kremsner, un număr mare de pacienţi cu COVID-19, boala cauzată de virus, au fost trataţi cu clorochină în China şi Italia.

Totuşi, nu este clar dacă este un tratament de succes, pentru că pacienţii au primit clorochină în doze foarte mari şi în combinaţie cu multe alte medicamente. "S-ar putea să nu funcţioneze sau chiar să producă mai mult rău", a spus Kremsner.
 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-22 13:24:15
Statul nu este guvernul ! Guvernul este temporar ...

Este si o gramada de incompententi, spagari, corupti, sabotori, tradatori, pulifricieni, infiltrati printre cei 3,5 milioane de bujetari (multi gras platiti) ...

2020-03-22 13:37:40
Degeaba !!! Ingalarea, prostia, imoralitatea, tupeul, hotia, oportunismul,

... au fost promovate prin exemplul personal de sobolanii rosii si au devenit “calitati” apreciate de o mare parte a populatiei. Postarea tovarashelui nu va ajunge niciodata la poporanii care nu dau doi bani pe filozofelile facibucite ale unor foste exemple negative ...

2020-03-22 13:41:23
Unde sint TESTELE RAPIDE !? Unii poate nu stiu ca sint o “arma incarcata”

De aceea e nevoie de gramezi de teste rapide nu de ore si zile de asteptat raspunsuri ...

Alte articole din: ACTUAL