Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dominic Fritz, validat definitiv ca primar al Timișoarei

Wednesday, 28 October 2020, 13:09 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela
"Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timișoarei. Tocmai am vorbit și cu d-na Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie, la ora 10:00. Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale", scrie Fritz pe contul său de Facebook.
 
Potrivit acestuia, decizia instanței reprezintă nu doar o victorie personală a sa, ci și a timișorenilor, "care au dat votul lor unui cetățean european".
 
"Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să se stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc. Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!", este îndemnul cu care Dominic Friz își încheie mesajul.  

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL