Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doliu în muzică! Un nume greu s-a stins din viață

Tuesday, 16 April 2019, 20:18 Sursă: REALITATEA.NET

Decesul a fost confirmat de familia compozitorului. "Suntem extrem de mândri de tot ce a realizat Les pe parcursul vieţii sale incredibile. Ştim că numele lui va rămâne în istorie pentru contribuţiile sale muzicale şi că el va continua să trăiască prin intermediul compoziţiilor şi cântecelor sale pentru totdeauna", au declarat rudele compozitorului printr-un comunicat oficial.

"It's Not Unusual" a fost cântecul de debut al lui Tom Jones, la care Reed a mai contribuit ca aranjor şi pianist. Acesta a fost lansat în 1964 şi ajuns în fruntea clasamentului britanic. Colaborarea dintre Reed şi Jones a înregistrat încă un succes în 1968, când piesa "Delilah" a ajuns în top 10 în Marea Britanie.

Les Reed a mai compus, în colaborare cu Barry Mason, balada "The Last Waltz". Aceasta a devenit unul dintre cele mai celebre cântece ale artistului Engelbert Humperdinck şi a petrecut cinci săptămâni pe locul întâi în topul din Marea Britanie în 1967.

În 1972, Reed a contribuit la scrierea piesei "Marching on Together", devenită imnul echipei de fotbal Leeds United. Aceasta continuă să se bucure de apreciere fanilor clubului la peste 40 de ani de la lansare.

"Les a fost un compozitor talentat, care a scris hit-uri pentru mulţi oameni, inclusiv două cântece foarte importante pentru mine... El a fost un om minunat, a cărui moştenire va continua să trăiască prin muzică", a declarat cântăreţul britanic Tom Jones pe platfoma de micro-blogging Twitter. Compozitorul Tim Rice, cunoscut pentru colaborarea cu Andrew Lloyd-Weber, a afirmat că lipsa lui Reed va fi resimţită de colegii săi din industrie.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL