Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doliu în lumea muzicii! Dirijorul Camil Marinescu a decedat la 55 de ani, din cauza coronavirusului

Monday, 27 July 2020, 13:48 Sursă: Realitatea.net, hotnews

”Din păcate, după o luptă de trei săptămâni cu virusul Covid-19, iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi, la ora 6 am. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Ciprian Marinescu pe rețeaua socială.

Camil Marinescu s-a născut în 1964, la București, și a studiat la Universitatea Națională de Muzică, la secțiile fagot și dirijat.
După terminarea studiilor, a predat fagotul la Universitatea de Muzică din Bucureşti şi a fost dirijor la Opera Naţională din Bucureşti, zece ani. A mai colaborat cu Filarmonica din Iași, activând ulterior ca dirijor permanent invitat al ”Berliner Sinfonie Orchester” din Germania și al orchestrei Filarmonicii din Osaka. Tehnica sa foarte bună şi repertoriul generos, cu preferinţă pentru muzica romantică şi postromantică, l-au propulsat la pupitrul dirijoral pe scene internaționale în SUA, Canada, Franţa, Austria, Spania, Italia, Mexic, Elveţia, Rusia, Australia, China, Marea Britanie, Israel, notează hotnews.ro

Dincolo de activitatea dirijorală, Camil Marinescu a mai susținut cursuri de dirijat la Universitatea din Osaka şi cursuri de estetică şi filozofie a culturii la Universitatea din Kyoto, conferinţe pe teme de analiză muzicală şi interpretare la universităţi din Franţa, Spania, Portugalia, Germania şi SUA.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL