Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Direcția Antifraudă: Prejudiciu de aproape 5 mil. de euro din tranzacții fictive cu zahăr și ulei

Thursday, 02 June 2016, 18:44 Sursă: REALITATEA.NET

"Reprezentanții firmelor rețelei investigate au organizat circuite financiare fictive și au înregistrat în evidențele contabile relații comerciale artificiale și documente necesare creării unei proveniențe aparent licite a operațiunilor nereale introduse în acest circuit fraudulos. Astfel, au fost înregistrate achiziții și livrări fictive de zahăr, ulei de floarea-soarelui și materiale de construcții, necesare creării unei proveniențe aparent licite și diminuării masei impozabile", se precizează într-un comunicat al DGAF, potrivit Agerpres.

În ianuarie 2016, DGAF a sesizat procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care, în data de 2 iunie 2016, au efectuat 20 de percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale de pe raza județelor Timiș, Bihor, Dolj și Mehedinți.

Demersurile de cooperare interinstituțională între cele două instituții au fost derulate cu respectarea competențelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condițiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL