Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dietele perfecte în funcție de grupa de sânge

Tuesday, 25 March 2014, 16:21 Sursă: REALITATEA.NET

Doctorul Peter D’Adamo se numara printre primii oameni de stiinta care au identificat procesele biochimice din organismul uman, generate de modul in care reactioneaza fiecare grupa de sange la hrana de zi cu zi.

Cele sapte milioane de copii ale cartii Eat Right For Your Type se gasesc in peste 50 de limbi, lucrarea sarbatorind 15 ani de la lansare, perioada in care nu a incetat sa fie un bestseller, relateaza The New York Times.

Potrivit doctorului D’Adamo, grupele de sange au aparut de-a lungul timpului, caracteristicile lor fiind influentate atat de regiunea de pe glob unde traiau oamenii, cat si de resursele alimentare de care dispuneau.

Grupa O

Aceasta grupa sanguina este asa-zisa grupa primitiva, fiind cea mai veche din lume. Oamenii care aveau grupa O eram, in principal, vanatori, asadar mancatori de carne, sistemul lor digestiv permitand digerarea optima a proteinelor animale.

Acest lucru se datoreaza cantitatii mari de acid clorhidric pe care il producea stomacul. Iata de ce persoanele din zilele noastre care au grupa O ar trebui sa evite cafeina, pentru ca aceasta creste aciditatea stomacala si productia de acid clorhidric, fapt ce predispune la gastrita si la ulcer. Este mai recomandat ceaiul verde.

Citește articolul integral pe lyla.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL