Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deva nu are autogară de peste cinci ani

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

De mai bine de cinci ani, locuitorii din Deva aşteaptă să se finalizeze lucrările la autogara din oraş. Oamenii spun că nu ştiu nici acum la ce oră sau în ce loc ajung autobuzele de care au nevoie. Călătorii sunt obligaţi să aştepte maşinile în aer liber, indiferent dacă plouă, ninge sau e caniculă. O autogară improvizată funcţionează în faţa gării din Deva, unde, pe un perimetru restrâns, se îngrămădesc taxiuri, microbuze, autobuze şi autocare.

Sute de oameni care vin zilnic în Deva folosesc ca mijloc de transport autobuzele şi microbuzele. Pentru că nu există o autogară, călătorii aşteaptă maşinile de transport în faţa staţiei CFR.

Constructorii şi edilii din Deva spun că problemele tehnice au determinat depăşirea repetată a termenelor de dare în folosinţă a autogării.

"S-au întârziat lucrările datorită faptului că lucrăm cu 5-6 echipe care în mod normal trebuie să se coreleze, au mai fost întârzieri pentru că am prins şi 2 ierni şi normal că iarna nu se lucrează decât pe anumite etape de construcţie", a precizat Dan Burla, reprezentant firmă construcţii.

"Au fost până acum 3 modificări de proiect. O modificare legată de faptul că în subsol au fost multe reţele care au trebuit să fie schimbate şi au presupus un alt proiect, apoi au fost 2 proiecte de deviere, iniţial era parter şi un etaj, acum sunt 2 etaje", a declarat viceprimarul din Deva, Florin Oancea.

Autogara este ridicată pe un teren cedat de primărie, iar constructorii spun că valoarea lucrărilor ajunge la 1 milion de euro. Autogara ar trebui să fie gata la sfîrşitul lunii aprilie.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL